Hakkari'de Her Biriniz Birer Manevi Aile Hekimi Olmalısınız

her biriniz birer manevi aile hekimi olmalısınız

Hakkari'de Her Biriniz Birer Manevi Aile Hekimi Olmalısınız

2018 yılının son aylık mutad toplantısı yapıldı.

Merkez Hacı Sait camiinde yapılan toplantıya İl Müftümüz Faruk Gürbüz, İl Müftü Yardımcısı, Şube Müdürleri, vaizler ve Müftülük büro personelleri ile cami ve kur’an kursu görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda 2018 yılının genel değerlendirmesi ile 2019 yılında yapılacak faaliyetler hakkında görüş alış-verişinde bulunuldu.

Toplantıda personellerimize hitap eden il müftümüz Gürbüz özetle şöyle dedi. “Artı ve eksisiyle yoğun geçen bir yılı geride bırakmak üzereyiz.  Genel itibariyle gerek vaaz ve irşat hizmetlerinde ve gerekse Müftülüğümüzce yürütülen diğer hizmetlerde yaptığımız çalışmalardan memnunum. Ancak hizmette sınır olmadığı için önümüzdeki yıllarda vatandaşlarımıza hizmetin en kalitelisini sunma gayretinde olmalıyız. Halka hizmet hakka hizmettir ilkesinden hareketle, vatandaşlarımızın her türlü sıkıntısında yanlarında olmalı, gidermek için çözüm üretmeye çalışmalı, sevinç ve kederlerine ortak olmalıyız. Onları taziye, düğün, vb. özel günlerinde yalnız bırakmamalıyız.  Muhitimizde her hafta en az bir aile ziyareti gerçekleştirmeliyiz. Hasta, yaşlı, engelli, şehit yakını ve gazileri sık sık ziyaret ederek acı ve kederlerini bir nebze olsun unutturabilmek için manevi destek sunmalıyız.  “Her görevlinin en az 10 genci olsun” faaliyeti kapsamında gençlik çalışmaları yapmalıyız. Bayanlar için camilerde uygun mekânlar oluşturmanın gayreti içinde olmalıyız. Dinimizin emir ve yasaklarını, insan haklarına bakışını, komşu ve akraba ilişkilerine verdiği önemi, helal ve haramı, sabır ve tevekkülü anlatmalıyız. Kısacası her birimiz birer manevi aile hekimi olmalı, insanların sorunlarıyla ilgilenmeli ve çözüm üretmeye çalışmalıyız.” dedi.

Bayan görevlilerle yapılan mutad toplantısında da aynı hassasiyetleri dile getiren il müftümüz Gürbüz, bayanlara yönelik vaaz ve irşat faaliyetlerinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, programların uygulanmasında gayret gösteren bayan görevlilerimize teşekkür etti. Ayrıca önceki ve yeni öğrencilerin evlerini ziyaret etmelerini, aile fertleri ile kaynaşmalarını, Kur’an-ı Kerim ve Hadis ışığında dinimizi anlatmalarını istedi.

Toplantılar esnasında; Müftülükçe okunması kararlaştırılan “Hayatın Tekrarı Yok” isimli kitabın tanıtımını yaparak ay sonuna kadar okunup, bir sonraki toplantıya özetinin getirilmesini isteyen il müftümüz, Diyanet Aylık Dergilerine top yekun abonelik için gerekli telkinlerde bulundu  ve kurum aidiyeti konusunda daha hassas davranılması gerektiğini söyledi.

Akabinde; 2019 yılında görevli olarak hacca gitmek isteyen gerekli şartları haiz personellerimizin süresi içerisinde başvurularını yapmalarını ve umre konusunu sürekli gündemde tutmalarını isteyen il müftümüz Gürbüz, görevlilerin istek ve temennilerini dinledikten sonra toplantı sona erdi.