Bartın'da Bağımlılıkla Mücadele Konferansı Düzenlendi

Bartın da “Sesimi Duyan Yok Mu?” temalı bağımlılıkla mücadele de seferberlik konferansı düzenlendi.

Bartın İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen konferans Bartın Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Program İl Müftüsü Mahmut GÜNDÜZ’ün açılış konuşması ile başladı. Gündüz “Başkanlığımızın çok çeşitli hizmetlerinin olduğunu, toplumu dini konularda aydınlatma görevini üstlendiğini ve bu bağlamda bağımlılıkla mücadele konusunda da üzerine düşen her türlü görevi yaptığını belirtti.”

İletişim Uzmanı Uğur ELAMAN’ın konuşmacı olarak katıldığı programa yoğun katılım olduğu gözlendi. ELAMAN “Aileler, çocuklarınızın arkadaşlarına dikkat ediniz. Çünkü grup arkadaşlarının baskısı var. Çünkü onlara uyum sağlama isteği var. Çünkü merak ve macera tutkusu var. Çünkü yasaklara karşı gelme isteği var. Çünkü sorumluluktan kaçma var. Çünkü başarısız ve güvensizliğe karşı kendini motive edebilecek bir kaynak ve kanala ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.

Programa Vali ve Belediye Başkanının yanı sıra daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.