Adıyamanlı Minik öğrenciler Yemen'e Duyarsız Kalmadılar

adıyamanlı minik öğrenciler yemen'e duyarsız kalmadılar

Adıyamanlı Minik öğrenciler Yemen'e Duyarsız Kalmadılar

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) koordinasyonuyla Yemen'de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmamak için  "Yemen'e Sessiz Kalma" adıyla başlatılan kampanyaya Adıyaman’lı miniklerden de destek geldi. Adıyaman Merkez Latife Hanım Ana Okulu “Pamuk Şekerleri Sınıfı,  Zübeyde Hanım ve Eskisaray 4–6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri kendi harçlıklarından biriktirdikleri 2.625,00.TL toplayarak, Öğreticileri Saide Doğan, Maide Turhan ve Esra Karakeçi ile birlikte Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı’ya teslim ettiler.

Müftü Taşcı öğrencileri makamında kabul etti. Duyarlı öğrenci ve bu meziyeti aşılayan başta aileleri ve öğreticilerini tebrik ederek teşekkür etti. Taşcı: " Bu evlatlarımızın bu yaşta, ülkelerindeki dramdan mağdur olan kardeşeri için kumbaralarında biriktirdiklerinden, harçlıkarından bağışta bulunmları büyük bir meziyet. Onların dertleri ile küçücük yürekleri ile dertlenmeleri, onları düşünmeleri çok olumlu haslet. Emin olun ki bu bağışların her kuruşu Yemen'deki kardeşlerinin yaralarına merhem olacaktır. Geleceğimizi ve dünyanın geleceğini şekillendirecek  yarının büyükleri bu yavrularımız, bize büyük bir güven veriyor. Böyle bir nesil yetiştirmeye devam etmemiz halinde geleceğimiz garanti altındadır. Bu evlatlarımızın gözlerinden öpüyorum. Bu şuurla evlat yetiştiren ailelerini ve öğreticilerini canu gönülden tebrik ediyorum. Allah yardımlarınızı bin misli  ile kabul buyursun inşaallah." dedi.

Müftü Mehmet Taşcı öğrencileri çeşitli hediyelere vererek taltif etti.