Antalya'da Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Muslu Müftülerimiz Ile Buluştu

diyanet işleri başkan yardımcısı muslu müftülerimiz ile buluştu

Antalya'da Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Muslu Müftülerimiz Ile Buluştu

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Muslu Müftülerimiz İle Buluştu

“21. Dönem Din Görevlileri Buluşması: Etkin Din Görevlisi Etkin Din Hizmeti” başlıklı hizmet içi eğitim seminerinin açılış programı için Antalya’ya gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu İlimiz Müftülüğü toplantı salonunda yapılan 2019 yılının ilk İlçe Müftüleri toplantısına katıldı.

Düzenlenen toplantıya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN, Müftü Yardımcıları Osman DEMİREL, Mustafa ŞİMŞEK, Melek ALÇIN ve 19 İlçe Müftüsü katıldılar.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN açılış konuşması yaparak başta Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Muslu olmak üzere toplantıya katılan Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftülerine hoş geldiniz dedi. Açılış konuşmasının akabinde İl Müftüsü Osman ARTAN Başkan Yardımcısı Muslu’ya Antalya İl Müftülüğü ve İlçe Müftülükleri tarafından yapılan çalışmalar hakkında bir sunum yaptı. İl Müftüsü Artan yaptığı sunumda; Antalya İl Müftülüğünün “Gençlik Koordinatörlüğü çalışmaları, Her Caminin ve Her Kur’an Kursunun yetimi Olsun Koordinatörlüğü Çalışmaları, Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü Çalışmaları, Cami Gönüllüsü Kadınlar Koordinatörlüğü Çalışmaları, Kredi Yurtlar Kurumu Çalışmaları, Cezaevlerinde Yapılan çalışmalar, Hastanelerde görev yapan Manevi Danışmanların faaliyetleri, Cami Rehberlerinin faaliyetleri, İl ve İlçe Müftülükleri Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının ailelere yönelik yaptıkları çalışmalar, Evsiz ve kimsesizlere sıcak bir yemek ve yuva imkânı sağlayan proje olan Bir Misafirde Sen Al projesi Çalışmaları, Kur’an Kursları ie 4-6 Yaş Kur’an kursları faaliyetleri, Hac ve Umre kayırları ve Müftülüklerimizin diğer faaliyetleri” hakkında bilgiler verdi. Antalya İl Müftüsü Artan konuşmasını teşriflerinden dolayı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan MUSLU’ya teşekkür ederek tamamladı.

İl Müftüsü Artan’ın yaptığı konuşmanın akabinde söz alan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu müftülere hitaben yaptığı konuşmada İl Müftümüz Osman ARTAN başta olmak üzere Müftü yardımcılarımız ve İlçe Müftülerimize gayretlerinden dolayı çok teşekkür ederim. İl Müftümüzün yapmış olduğu sunumda görüyoruz ki Antalya da genelde Diyanet İşleri Başkanlığı özelde Antalya Müftülüğü olarak hayatın her alanında yer alıyoruz. Toplumun her kesimine ulaşmış durumdayız dedi. Başkan Yardımcısı Muslu konuşmasının devamında Diyanet İşleri Başkanlığının yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerden örnekler verdi. Düzenlenen toplantı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun İlçe Müftüleri ile karşılıklı soru ve önerilerini içeren sohbetiyle sona erdi.