Müftümüz, Erzincan Imam Hatip Ortaokulları Platformunda Konuştu

müftümüz, erzincan imam hatip ortaokulları platformunda konuştu

Müftümüz, Erzincan Imam Hatip Ortaokulları Platformunda Konuştu

Aylık mutat toplantısını yapan Erzincan İmam Hatip Okulları Platformu (İHOP)’un daveti üzerine düzenlenen programa katılan İl Müftümüz Mehmet Emin Çetin, bir konuşma yaparak, imam hatip ortaokullarımızda 6. ve 7. Sınıflarda Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrencilerin oldukça başarılı olduklarını ifade etti. Konuşmasında; mümkün olduğu kadar ilimizde İmam hatip okullarımızda hafız sayısının arttırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini söyleyerek, “bizler il müftülüğü olarak zaten imam hatip okullarımız ile birlikteyiz ve bir bütünüz, ayrı olma lüksümüz yoktur. İlçelerde imam hatip okullarımızı ziyaret ediyorum. Erzincan merkezde hafızlık, en iyi Kur’an okuma, en iyi hutbe verme ve Siyer-i Nebi yarışmalarında Erzincan ili oldukça başarılı ve bu başarıyı daha da ileriye götürme adına okul müdürlerimiz ve İl Milli Eğitim müdürümüzle birlikte çalışmalarımız devam ediyor” dedi.