Yozgat'de şeyhzade Ahmet Efendi Dualarla Anıldı

şeyhzade ahmet efendi dualarla anıldı

Yozgat'de şeyhzade Ahmet Efendi Dualarla Anıldı

Yozgat'ın manevi mimarlarından Şeyhzade Ahmet Efendi ölümünün 17’nci yıl dönümünde mevlit ve sohbet programıyla anıldı.

Ahmet Efendi Camii’nde gerçekleşen mevlit programın ardından Ahmet Şevki Ergin Kültür ve Vakfı’nda İl Müftümüz Salih Sezik, “Gönül ufkunda saklı bir şeyh” konulu sohbet etti.

“KIBLE YÜREKLİ GÜL YÜZLÜ HİLAL BAKIŞLI”

İl Müftümüz Salih Sezik yaptığı konuşmada: “Kıble yürekli, gül yüzlü, hilal bakışlı insanın ölümünün sene-i devriyesindeyiz. Asrı saadet insanın günümüzdeki adıdır. Sıratı müstakimden ayrılmayan bir ahlak abidesi, günümüzün bir kutup yıldızı, tefekkür, şükür zikir adamı, unutulmaz insanlardan birisi olan, yürekleri İlahi aşk ile dolduran, “Yozgat’ın Manevi Sembolü” olarak gönüllerde taht kuran o güzel insan, nesiller boyu hep hatırlanacaktır. Rahmet ve tazimle yâd edilecektir. Şeyhzade Anadolu’nun dört bir yanına yansıyan bir nur şelalesiydi. Çünkü o Kur’an’ın emrettiği istikamette bir hayat yaşayan, fahr-i kâinat efendimiz (s.a.v)’in her halini davranışlarına taşıyan, kalplere gül yaprağıyla sevgi döşeyen ve Yozgat’ın gönül dünyasına güneş olup ışıyan bir mana sultanıydı” ifadelerini kullandı.

“GÖNÜL MAHZUN DİL MAHZUN”

Müftümüz Sezik açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi. “Dr. Şakir Ergin Beyin ifadesiyle, geceye göz ekleyen bir “Kutbu” kaybettik. Şimdi öksüz kaldık, zaten gül yetimiyiz. Sözün bittiği yerdeyiz. İnanmak sözle olmaz, iman fedakârlık, iman samimiyettir, iman tevazudur, iman sevmektir.” Müftümüz Sezik, konuşmasını bir şiir ile tamamladı.