Malatya'da Beşkonaklarda şehit Aileleri Buluşması

beşkonaklarda şehit aileleri buluşması

Malatya'da Beşkonaklarda şehit Aileleri Buluşması

08.01.2019 Salı günü Müftülüğümüze bağlı Beşkonaklar Aile ve Dini Rehberlik Bürosunda “Şehit Tahtında Rabbe Gülümser” Projesi kapsamında Sayın Valimizin Aydı BARUŞ’un eşi Nagehan BARUŞ Hanımefendinin himayeleri ile şehit aileleri buluşması gerçekleşti.

Programa Sayın Valimizin eşi Nagehan BARUŞ Hanımefendi, Vali Yardımcısı Vekili ve Yazıhan Kaymakamı Güher Sinem BÜYÜKNALÇACI,  İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer URHAL’ın eşi Kadriye URHAL, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN’ın eşi Hafize GÜRKAN, İl Müftümüz Ümit ÇİMEN’in eşi Şerife ÇİMEN, İl Müftü Yardımcımız Fikriye ÖZKAN, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlisi Hilal AYDIN, Beşkonaklar Aile ve Dini Rehberlik Büromuzda görevli Yasemin ÇATI ve Leyla YILDIRIM, Kur’an Kursu Öğreticilerimiz ve ikisi şehit akrabası olmak üzere toplam 12 şehit ailesi katıldı.

Başta Malatya Valiliği’nin talebi ve desteği ile İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğümüz ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koordineli bir şekilde sürdürülen program, ADRB görevlisi Yasemin ÇATI’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ahmediye Yatılı Kız Kur’an Kursu Yöneticisi Dilek AKTÜRK'ün okuduğu Mevlid ile devam eden programda İl Müftü Yardımcımız Fikriye ÖZKAN, “Vefa, Fedakârlık ve Sadakat Timsali Hz. Hatice Annemiz” konulu sohbet etti. İlahi ve dualarla süren programda katılımcı şehit ailelerine Nagehan BARUŞ Hanımefendi, hediye takdiminde bulundu. Vatan emaneti şehit ailelerimizin yalnız olmadıklarını hissettirmek adına yapılan program, ikramlar ve samimi sohbetlerle son buldu.

Duygulu anlar yaşayan şehit ailelerinin, Nagehan BARUŞ Hanımefendi ile diğer katılımcıların ilgisinden ve kurumlar arasında uyum içerisinde hazırlanan programdan memnun kaldığı gözlendi.