Bilecik'de Manevi Rehberlik Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

manevi rehberlik koordinasyon toplantısı yapıldı

Bilecik'de Manevi Rehberlik Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Müftülüğümüz ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi arasında imzalanan İşbirliği Protokolü çerçevesinde Müftülüğümüzce Gençlere yönelik Manevi Rehberlik Koordinatörlüğü oluşturuldu.

Bu bağlamda! İnhisar İlçe Müftüsü İbrahim KÖÇ’ün Başkanlığında İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; İl Vaizleri Erhan YILMAZ  ve Ahmet ŞİMŞEK, Bozüyük İlçe Vaizleri Ömer Faruk CAN ve Yasin KARA, Osmaneli İlçe Vaizi Serkan YALÇIN ve Pazaryeri İlçe Vaizi Sefa ÇEVİK katıldı.

Toplantıda; Gençlik deizme kayıyor mu? Yoksa deizm ve ateizm moda mı? Din dilini güncellememiz mümkün mü? Cemaatlerin gençlere yaklaşımı ve yanlış din anlayışı gençlerin deizme kaymasına sebep oluyor mu? Gençlerin genel problemleri nelerdir? Gençlerin sorunlarının tespiti için yapılması gereken çalışmalar nelerdir? Sosyal medyadaki tartışmaların gençler üzerindeki etkileri nelerdir? Ortak bir dil oluşturmak adına nasıl bir yol izlenmeli? Gençliğimizin manevi hayatıyla ilgili bir takım algı operasyonlarımı vardır? gibi sorular sorularak görüş alış verişinde bulunuldu.

Toplantı sonrası; İlimiz Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kantininde Vaizler tarafından gençlere manevi rehberlik yapılması, gençlerin sorunlarını yerinde tespit edip çözüm üretilmesi için mesai saatleri içerisinde Manevi Rehberlik yapılacağı belirtildi.