Malatya'da 04-06 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğreticilerine Eğitim Semineri

04-06 yaş grubu kur’an kursu öğreticilerine eğitim semineri

Malatya'da 04-06 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğreticilerine Eğitim Semineri

Diyanet İşleri Başkanlığımız ve TİDEF işbirliği ile ilimiz ve ilçelerimizde 04-06 yaş grubu Kur’an kursu öğreticilerimizin etkinlik ve verimliliğini arttırmak, alanda görev yapan öğreticilerimizin yeterliliğini geliştirmek amacıyla 19-20 Ocak 2019 tarihlerinde “Din Öğretimi Formasyon Eğitimi” düzenlendi.

İki gün süren programın açış konuşmasını yapan İl Müftümüz Ümit ÇİMEN; “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve TİDEF’ in yapmış olduğu protokol çerçevesinde ilimiz ve ilçelerimizde görev yapan 04-06 yaş grubu Kur’an kursu öğreticilerimizin etkinlik ve verimliliğini artırmak, öğreticilerimizin yeterliklerini geliştirmek ve seminer veren hocalarımızın bilgi ve tecrübe birikiminden yararlanmak maksadıyla bu programı düzenledik. Toplumu din konusunda aydınlatma görevini yürüten Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu görevi içerisinde yaygın din eğitimi olarak yürütülen Kur’an kursu hizmetleri ve hiç şüphesiz Kur’an kursu hizmetleri içerisinde de 04-06 yaş grubu Kur’an kurslarımızın önemi izahtan varestedir. Vatandaşlarımızın güven içerisinde Diyanet’e emanet ettiği çocuklarımıza iyi sahip çıkalım. Onların eğitim ve öğretimi konusunda daha çok hassasiyet gösterelim. Diyanet Ailesi olarak 04-06 yaş eğitiminde çocuklara dini, manevi ve milli değerlerin kazandırılmasından sorumluyuz. Programın başarılı ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum” dedi.

İl Müftümüzün konuşmasının ardından TİDEF Genel Sekreteri, Eğitim Uzmanı Şaban KARAKÖSE, eğitim programıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

Eğitim seminerinin ilk gününde;

-Uzman Klinik Psikolog-Psikoterapist-İletişimci Rukiye KARAKÖSE tarafından: “04-06 Yaş Çocuk Psikolojisi ve İletişim”,

-Pedagog-Uzman Psikolog-Çocuk ve Oyun Terapisti Serap BUHARALI tarafından; “Erken Çocuklukta Problem Davranışlar ve Çözüm Yollar”,

-İlahiyatçı-Çocuk Gelişimci Gülten BALCI tarafından “04-06 Yaş Çocuklara Dinî Bilgiler Öğretimi” ve “04-06 Yaş Çocuklara Kur'an-ı Kerim Öğretimi

Eğitim seminerinin ikinci gününde ise;

-Uzman Klinik Psikolog-Çocuk ve Kadın Terapisti Esma KOCAMAN MEYDAN tarafından “Okul Öncesi Eğitimde Oyun”,

-İstanbul Şehir Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Nurten GÜNEŞ tarafından “Okul Öncesi Eğitimde Sınıf Yönetimi” ve “Okul Öncesi Eğitimde Öğretim Yöntemleri” eğitimleri verildi.

Eğitimlerin ardından katılımcı 143 öğreticimize sertifikaları İl Müftümüz Ümit ÇİMEN, İl Müftü Yardımcılarımız İhsan Mesut AKBAŞ ve Fikriye ÖZKAN, TİDEF Genel Sekreteri Şaban KARAKÖSE ve diğer eğitimciler tarafından verildi.

İl Müftümüz Ümit ÇİMEN,  programın kapanışında; eğitim programı süresinde seminer veren eğitmenler adına TİDEF Genel Sekreteri Şaban KARAKÖSE’ye, eğitimin planlanmasında emeği geçen İl Müftü Yardımcılarımız İhsan Mesut AKBAŞ ve Fikriye ÖZKAN’a, Eğitim Uzmanımız Mehmet TÜRKER’e, 04-06 yaş grubu Kur’an kursları İl Koordinatörü Ülkü GÜNDÜZ ve Serap AKTAŞ ERTAN’a ve eğitime katılan kursiyerlere teşekkür etmesinin ardından fotoğraf çekimiyle eğitim programı sona erdi.