Antalya'da Fabienne Tiefeuthaler şehadet Getirerek Müslüman Oldu

fabienne tiefeuthaler şehadet getirerek müslüman oldu

Antalya'da Fabienne Tiefeuthaler şehadet Getirerek Müslüman Oldu

İsviçre Vatandaşı Fabienne Tiefeuthaler, gördüğü rüyanın etkisinde kalarak Müslüman oldu ve Yasemin ismini aldı.

İsviçre Vatandaşı Fabienne Tiefeuthaler gördüğü rüyanın etkisinde kalarak İslamiyet’i araştırmaya başlamış. Araştırmaların sonucunda da Müslüman olmaya karar vererek İlimiz Müftülüğüne müracaat ettiler. İl Müftülüğümüzde yapılan İhtida töreninde İl Müftümüz Osman ARTAN Müslüman olan İsviçre Vatandaşı Fabienne Tiefeuthaler (Yasemin)’e İslam dininin 5 temel şarttan oluştuğunu, İmanın Altı Esasının olduğunu ve bundan sonra bunlara uyması ve uygulaması gerektiğini anlattı. Akabinde hazır bulunanların huzurunda Fabienne (Yasemin) şehadet getirerek Müslüman oldu ve Yasemin ismini aldı. Müslüman olan Yasemin Kelime-i Şehadet getirdikten sonra gözyaşlarını tutamadı.

İl Müftümüz Osman ARTAN’ın yaptığı duanın akabinde İsviçre vatandaşı olan Fabienne Tiefeuthaler (Yasemin)e İl Müftümüz ARTAN tanzim edilen İHTİDA BELGESİ ve İslam dinini anlatan ve öğreten Diyanet İşleri Başkanlığımızın basımı olan Almanca dilinde çeşitli kitaplar takdim etti.