Denizli'de Il Müftüsü Aşık, Kamp Programında Gençlere Hitap Etti

il müftüsü aşık, kamp programında gençlere hitap etti

Denizli'de Il Müftüsü Aşık, Kamp Programında Gençlere Hitap Etti

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Merkezefendi Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü’nün organize ettiği, liselerde görevli bayan gençlik temsilcileri ile okul temsilcisi öğrencilerine yönelik düzenlenen bir günlük kamp programının kapanış programına katıldı.

Hacı Mustafa Yaşariye Dede Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda yapılan programa, İl Müftüsü Mehmet Aşık ve eşi Hamiyet Aşık, Merkezefendi Müftüsü Talat Özmet ve eşi Hatice Özmet, Şube Müdürü Abdullah Akyel, İlçe gençlik koordinatörü, okul temsilcileri, liselerde görevli bayan gençlik temsilcileri ve aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Talat Özmet, ilçe gençlik koordinatörlüğünün programı sayesinde bir arada bulunduklarını belirterek, “Programımıza katılmanızdan dolayı herkese canı gönülden teşekkür ederim. Müftülüğümüz gençlik koordinatörlüğünün organize ettiği çeşitli aktivite ve projelerle gençlerimizle bir arada çalışmalar yapmak bizleri sevindiriyor. Bugün burada yapılan kampımız neticesinde, inşallah tüm genç kardeşlerimize ulaşarak bu güzel aktivetelerden haberdar etmek istiyoruz.” dedi.

Düzenlenen programda emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Müftüsü Mehmet Aşık, gençliğin toplum için büyük bir nimet olduğunu, toplumun gelişimi ile değişimi açısından gençliğe sahip çıkmak gerektiğini söyledi.

Gençlerin donamlı yetişmesinin toplumun huzur ve güveni açısından önem arz ettiğini ifade eden Müftü Aşık, “Peygamber Efendimiz (sav) Hadis-i Şerif'inde şöyle buyuruyor; ‘Çocuğunuza bırakacağınız “en güzel miras” onu, hem dünya ve hem de ahiret mutluluğuna eriştirecek bir terbiyedir.’ Evet bugün toplumuzun en önemli ve değerli kavramları başında; terbiye, fazilet ve erdem gelmektedir. Gençlerimizi bu ulvi değerlerle buluşturmak gerekir. Gençler, toplumların geleceklerinin teminatıdır. Gençlerinin yetiştirilmesine, karakter ve ahlak eğitimine, milli ve manevi değerlerle donanmasına önem veren toplumlar ileriye dönük yatırım yapan ve dünyaya söz söyleyen devletleri inşa etmiştir. Bu minval üzere gençlik koordinatörlüğümüzün çalışmalarının, artarak devam edeceğine inanıyorum.” dedi.

Hamiyet Aşık ise, gençlik koordinatörlüğünün aktivitelerine ara vermeden devam etmelerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Burada siz değerli gençlerimizin milli ve manevi değerlerine daha bağlı olabilmesi için Kur'an-ı Kerim'in ve Peygamber Efendimiz (s.a.v)' in sahih sünnetinin en iyi şekilde öğrenilmesi gerekiyor. Öğrendiğimiz bilgeleri ailemizden başlayarak etrafımızdaki herkese ulaştırma ve İslam’ın güzelliklerden haberdar etmek gerekir. Bu vesileyle gençlik koordinatörlüğünün organizasyonuna katılan siz değerli öğrencileri ve ailelerini canı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

Dilek ve temenniler iletildikten sonra hatıra fotoğrafının çekilmesi ile program sona erdi.