Van'da mevlid-i nebi konferansı

VAN’DA MEVLiD-i NEBi KONFERANSı

Van'da mevlid-i nebi konferansı

VAN’DA MEVLİD-İ NEBİ KONFERANSI

Van İl Müftümüz Nimetullah Arvas Van’ın merkez ilçelerinde görev yapan din görevlilerine Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle konferans verdi.

İl Müftümüz Nimetullah Arvas konuşmasında özetle; “Bizler Resul-i Kibriya Efendimizi örnek ittihaz etmedikçe problemleri çözmemiz mümkün değildir. Dünya ve ahiret saadetine erişmek ancak Dünya ve Ahiret Efendisine tabi olmakla mümkündür. Çünkü O bize Kur’an-ı Kerimi tebliğ etmiş, tebyin etmiş(açıklamış),tatbik etmiş ve tezkiye yani şirk ve kötülüklerden arınma yolunu göstermiş, hikmeti öğretmiştir.”

“Onu tasdik edip, Ona tabi olmak, Ona itaat etmek, Onun Sünnet-i Seniyyesini ihya etmek ve müdafaasını yapmak, Ona Salat ve Selam getirmek, Onu sevmek, Onun ümmeti olan bizlerin üzerine farzdır. Bizim için ölçü Efendimiz(sav)’dir. Allahû Teâla tarafından sevilmek ancak ona tabi olmakla mümkündür.” dedi.

İl Müftüsü Arvas Konuşmasını Şairin şu dizeleriyle bitirdi;

Müjdecim, Kurtarıcım, Efendim, Peygamberim;
Sana uymayan ölçü, hayat olsa teperim!