Rize'de Umrecilere Eğitim Ve Bilgilendirme Semineri Verildi

umrecilere eğitim ve bilgilendirme semineri verildi

Rize'de Umrecilere Eğitim Ve Bilgilendirme Semineri Verildi

2019 Yılı Diyanet İşleri Başkanlığı organizesi ile ilimizden “Servisli 15 Günlük 9. Tur” ve “Yürüme Mesafeli 15 Günlük 11. Tur” tipleriyle Umre'ye gidecekler için 05 Şubat 2019 Salı günü Eski Müftülük Sitesi Konferans Salonunda eğitim ve bilgilendirme semineri yapıldı.

Seminerde; İl Müftü Yardımcımız Abdullah Köseoğlu, Cezaevi Vaizi Yasin Muhammet Atmaca, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Hayrullah Küçük Umre ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci, yolculuğa çıkmadan önce maddi/manevi hazırlık ve umre ibadetinde yapılması gereken görevler hakkında bilgi verirken Din Hizmetleri Uzmanı Selma Çınar ise kadınlara özgü durumlardan söz etti.

Din görevlisi olarak Umreye gidecek görevlilerimizden Mustafa Çelik ve Ramazan Ketenci ise uygulamalı olarak ihrama nasıl girileceği ve ziyaret yerleri hakkında bilgi verdiler.