Eskisehir'de Umre Engel Tanımıyor!

umre engel tanımıyor!

Eskisehir'de Umre Engel Tanımıyor!

İl ve ilçe Müftülüklerimize umreye gitmek üzere kayıt yaptıran 27 kişilik İşitme Engelli Umre Grubuna 07.02.2019 Perşembe günü İl Müftülüğü Seminer salonunda umre eğitim semineri düzenlendi.

Programa katılan, İl Müftülüsü Bekir GEREK, İl Müftü Yardımcısı Dilaver ŞAHİN, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa BİLTÜRK’ ün umre ibadetinin her aşaması hakkında verdikleri bilgileri, umre grubu görevlisi Kuran Kursu Öğreticisi Saliha ALTAN işitme engelli umrecileri işaret dili ile aktardı.

İl Müftüsü Bekir GEREK umre seminerinde yaptığı konuşmada; dille konuşamamak engellilik değil, asıl engellilik dili olduğu halde Allah’ı zikredememektir. Siz dilinizle konuşamasanız dahi gönlünüzle, elinizle konuşuyorsunuz. Gönlünüzle Allah’a bağlanıyor, ona Kâbe’de misafir olmak istiyorsunuz. Ne mutlu size. Sizi kutluyorum dedi.

16 Şubat 2019 cumartesi günü kutsal beldelere hareket edecek olan İşitme Engelli Umreciler kendilerine bu imkânı sağlayan Diyanet İşleri Başkanlığına, organize eden İl Müftülüğüne, kendilerine rehberlik yapan Saliha ALTAN’ a teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade ettiler.