Isparta'da Ikinci Döneme Camide Hazırlandılar

ikinci döneme camide hazırlandılar

Isparta'da Ikinci Döneme Camide Hazırlandılar

Isparta İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesi işbirliği ile gerçekleştirilen “Haydi Çocuklar Camiye” projesi ile öğrenciler yarıyıl tatillerini camilerde değerlendirdiler. Proje kapsamında yaklaşık 200 öğrenciye 20 ila 150 lira arasında değişen para ödülü verildi.

Söz konusu projeye Aziziye, TOKİ Akkent, Yakaören, Karakavak, Gelincik Köyü, Mavikent, Anadolu Mahallesi, Habibullah, Sav Valide, Valide, Halıkent, Şehri Gül, Büyük Gökçeli, İstiklal, Davraz Fatih ve Kaleönü Hayat camilerinde vakit namazlarını camide kılmaya gelen 200 dolayında öğrenci katıldı. 11 gün süren proje kapsamında beş vakit namaza gelen öğrencilere maddi ödül verilerek çocuklar sevindirildi.

İlimiz Kavaklı Camiinde 02.02.2019 tarihinde gerçekleştirilen törende konuşan Isparta İl Müftüsü Bayram Şahin, Allah’ın emri olan namazı sevdirmek ve alıştırmak amacıyla söz konusu projeyi planladıklarını söyledi. Şahin, şöyle devam etti;

“Hedefimiz gençlerimizi, geleceğimizin göz bebeklerini camiye alıştırmak ve onlara Allah, Kur’an, Peygamber sevgisini kazandırmak, inşallah biz mayayı süte attık, tutması için Yüce Mevla’ya niyaz ediyoruz, ömrünüz boyunca namaz kılanlardan olursunuz. Aile hayatımızda anne-babalar çocuklarına, çocuklar anne-babalarına namazını kıldın mı? diye sorarak namazı ev içerisinde birbirlerine hatırlatsınlar. Evlerimizde ilk önce namazı konuşacağız. Zalimler, kafirler, müşrikler istemese de, Allah nurunu tamamlayacaktır. Onun için biz bu hayır işine böyle başladık, Allah tamamına erdirsin. Bu işin öncüleri olan camilerimizdeki din görevlilerini canı gönülden tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Yavrularımızın anne ve babalarını tebrik ediyorum, Allah onlardan da razı olsun, sayıları bol olsun. Sizler de imanlı, ahlaklı bir nesil olasınız.”

Program öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirilerek sona erdi.