Hatay'da şehitlerimiz Için 251 Hatim

şehitlerimiz için 251 hatim

Hatay'da şehitlerimiz Için 251 Hatim

15 Temmuz Derneği tarafından şehitlerimiz için her ay 251 hatim okunmakta ve her ayın 15’inde bir şehrinde duası yapılmaktadır. Bu ayda 15 Temmuz Derneği ve İl Müftülüğümüzün işbirliği ile ülkemizin bekası için canlarını feda eden, 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için Cuma namazı öncesi hatim programı düzenlendi. Programa, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Hatay Valimiz Rahmi Doğan, İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu, İl Müftü Yardımcımız Mehmet Emin Okuyucu, Antakya İlçe Müftümüz Necati Şafak, din görevlilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Din görevlilerimizin okuduğu mevlid-i şerif, ilahi, kaside ve kısa surelerle devam etti.

Akabinde, İl Müftümüz “Şehitlik” ile ilgili cemaate vaaz-u nasihatte bulundu. İl Müftümüz vaazına; “Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar diridirler; Allah'ın, lütuf ve kereminden kendilerine verdikleri ile sevinçli bir halde Rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar.” (Âl-i İmran, 169) ayetini okuyarak başladı. Tarihte ve günümüzde ülkemize, devletimize, bayrağımıza göz dikenler olduğunu ama bu milletin hiçbir zaman buna izin vermediğini ve vermeyeceğini, 15 Temmuz darbe girişiminde de milletimizin hainlere dur dediğini, bu uğurda da 251 şehit verildiğini ve 2000’den fazla vatandaşımızın da gazi olduğunu ifade etti. Bu sebeple başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere canlarını feda eden tüm şehitlerimizin ruhları için okunan 251 hatime ilave olarak yatılı Kur’an Kurslarımızda da hatimler okunduğunu söyledi.

Vaazının devamında; “Cennete giren hiç kimse dünyaya geri dönmek istemez, yeryüzünde olan her şey orada vardır. Ancak şehid böyle değil. O, mazhar olduğu ikramlar sebebiyle yeryüzüne dönüp on kere şehit olmayı temenni eder.” Hadis-i şerifini okudu. “Şehitlerimizin ruhları şâd olsun, mekanları cennet olsun. Bizleri şefaatlerine nail eylesin. Yaralarını İstiklal Madalyası gibi vücutlarında taşıyan gazilerimize şifalar versin. Bayrağımızı indirtmesin, ezanlarımızı dindirtmesin. Ordumuzu yurdumuzu, devletimizi milletimizi, ezanlarımızı bayrağımızı, birlik ve beraberliğimizi daim ve kaim eylesin.” dedi.

Program, İl Müftümüzün yaptığı hatim duasının ardından kılınan Cuma namazı ile sona erdi.