Yozgat'de Valimiz Kadir  çakır, Din Görevlileri Ile Buluştu

valimiz kadir  çakır, din görevlileri ile buluştu

Yozgat'de Valimiz Kadir  çakır, Din Görevlileri Ile Buluştu

İl Müftülüğümüz tarafından Aylık Mutad Personel Toplantısı Büyük Sinema Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Düzenlenen toplantının bu ay ki konuğu Valimiz Kadir ÇAKIR oldu.

Düzenlenen programa, İl Müftüsü Salih SEZİK, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler,  daire personeli, İmam Hatipler, Müezzin Kayyımlar ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Caminin değil mahallenin ve sokağın da imamıyız.”

İl Müftüsü Salih Sezik yaptığı açılış konuşmasında, “Şüphesiz bizlerin asli görevi minber ve mihraptır. Milletimizin evlatlarına Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerimi öğretme görevidir. Öncelikle kalbimizi ve ruhumuzu bu vazifeye hazır hale getirmeliyiz. Sokak sokak, ev ev, kapı kapı dolaşarak, milletimize yüce dinimizin rahmetini taşıma görevidir.” ifadelerini kullandı.

“Görevlerimizi gönülden yapalım.”

Vali Kadir Çakır, “ Bizim dinimiz de ruhbanlık yok, ilmiye sınıfı vardır. Ben de sizleri ilmiye sınıfı olarak görüyorum. Sizlerin görevi sadece namaz kıldırmak ve Kur’an öğretmek değil sizler toplumla iç içe yaşıyorsunuz, yaşadığınız alanda ihtiyaç sahibi faktu zaruret içerisinde olan varsa bunlardan hepimiz mesulüz. Kötü alışkanlık sahibi bir genç varsa bundan da hepimiz sorumluyuz.

Vali Çakır, değerli hocalarımız arzu ediyoruz ki sizlerle her zaman iletişim içinde olalım. Görevlerimizi samimi ve gönülden yapalım.” diye konuştu

Toplantının ardından 2018 yılı Ramazan ayında teravih namazını hatimle kıldıran görevlilerimize Valimiz Kadir Çakır tarafından taltif belgesi verildi.