Sakarya'de Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Prof.dr. Huriye Martı Ile ‘kadın Görevliler Buluşma Toplantısı’ Yapıldı.

diyanet işleri başkan yardımcısı prof.dr. huriye martı ile ‘kadın görevliler buluşma toplantısı’ yapıldı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Huriye Martı “Kadın Görevliler Buluşması” programına katılarak bir konferans verdi.

Sakarya İl Müftülüğü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen program 28.02. 2019 tarihinde Orhangazi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Sakarya İl Müftüsü İhsan Açık’ın açılış konuşması ile başlayan programa İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer ve Sakarya Müftülüğünde görevli kadın personel katıldı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Huriye Martı konferansına, kurumsal aidiyet duygusunun önemine işaret ederek başladı. Din görevlilerinin, dinin temel kaynakları olan Kur’an ve sünnet perspektifinde,  geçmişi doğru okuyan, bugüne hitap eden ve geleceğe ışık tutan biri olmak yolunda çok çalışması ve gayret etmesi gerektiğinden vurguladı. ‘Modern akımlar arasında yer alan materyalizm, egoizm ve hedonizm karşısında, din görevlileri ‘örnek bir duruş’ sergilemelidir’ diyen Martı, dünyamızın merhamet ve adaletle anlam ve değer kazanacağının altını çizdi.

Programın sonunda samimi, yüreklendirici ve bilinçlendirici bir gönül dili ile hitap eden Prof.Dr. Huriye Martı ’ya, İl Müftüsü İhsan Açık tarafından hediye takdim edildi.