Samsun eğitim merkezi müdürü metin koca'dan kandil mesajı

Eğitim Merkezi Müdürü Metin KOCA'dan Kandil Mesajı


Samsun eğitim merkezi müdürü metin koca'dan kandil mesajı

Eğitim Merkezi Müdürü Metin KOCA'dan Kandil Mesajı

İslam dünyasında halk arasında yaygın olarak “üç aylar” diye isimlendirilen, rahmet, bereket ve mağfiret günlerine girmiş  bulunduğumuzun habercisi olan Regâib Kandilini idrak ediyoruz.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) Recep ayı girdiğinde; “Allah’ım, Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur” şeklinde dua etmiş ve bu kutlu zamanların önemine dikkat çekmiştir.

Müminler için elbetteki tüm zaman dilimleri kıymete değerdir. Zira Allah’ın rızasını kazanmak gayesiyle kulluk şuuruna erişmek için zaman dediğimiz mefhumun olması şarttır. Bu itibarla Rabbimizin rızasını kazanmak, yaratan ile yaratılanlar arasındaki münasebetlerimizi gözden geçirmek ve hayatımızı muhasebe ederek bilinç altımıza kulluk bilincini yerleştirmek için bazı gün ve geceler mübarek kılınmıştır.

“Regâib” kelimesi, “kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey” demektir. Yüce Allah’ın, rahmetinin, mağfiretinin ve nimetlerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi, samimi kalple Allah’a yönelenlerin affedilmelerinin ümit edilmesi ve müminlerce gönülden arzulanması sebebiyle bu geceye “Regâib” denilmiştir.

Dünyevi rağbetlerin zirve yaptığı ve neredeyse tüm hayatımızı kuşattığı, nefsani arzuların öne çıktığı, insana değer veren ölçülerin yok sayıldığı, ahlaki olgunlukların iyice zayıfladığı bir dünyada, içinde bulunduğumuz evrene tefekkürle bakmayı, söz ve davranışlarını hikmet ve ahlak terazisinde tartarak gönül ve inanç dünyasına yabancılaşmadan söz konusu değerlerimizin ihyasına, kaybolan gönül huzurumuzun teminine, hayatı ve düşünceyi esir alan, makam, servet, şöhret ve nefsani arzuların dizginlenmesine vesile olması açısından mübarek gün ve geceler, yeni bir başlangıç için önemli bir fırsat ve zaman dilimidir.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Regâib Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin birlik ve beraberliğimize, insanlığın hidayetine, barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyor, tüm kardeşlerimize saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.