Malatya'da Polis Eşlerine “temel Aile Bilinci Eğitimi” Semineri Yapıldı

polis eşlerine “temel aile bilinci eğitimi” semineri yapıldı

Malatya'da Polis Eşlerine “temel Aile Bilinci Eğitimi” Semineri Yapıldı

Müftülüğümüz ve Malatya Polis Eşleri Derneği işbirliğiyle ilimizde görev yapan üst düzey polis eşleri başta olmak üzere, bayan polis memurları ve polis eşlerine yönelik “Temel Aile Bilinci Eğitimi” semineri yapıldı.

Eğitim seminerine Sayın Valimizin eşi Nagehan BARUŞ Hanımefendi, İl Emniyet Müdürümüzün eşi Kadriye URHAL, Battalgazi Belediye Başkanımızın eşi Hafize GÜRKAN, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanımızın eşi Necla KARAMAN, İl Müftümüzün eşi Şerife ÇİMEN, İl Müftü Yardımcımız Fikriye ÖZKAN, Müftülüğü ADRB Koordinatörü Betül DOĞAN ve polis eşleri katıldı.

Eğitimin açış ve selamlama konuşmasını programa ev sahipliğini yapan Polis Eşleri Derneği Başkanı Kadriye URHAL yaptı. Eğitimin hayırlı olması temennisinde bulunan URHAL, katılımlarından dolayı Müftülüğümüz personeline ve polis eşlerine teşekkür etti.

İl Müftü Yardımcımız Fikriye ÖZKAN, ailenin önemine dikkat çekerek, eğitim programıyla ilgili kısaca bilgi verdi ve şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanlığımızın tarafından ülke genelinde başlatılan “Temel Aile Bilinci Eğitimi” için buradayız. Bizler bu eğitimin ilk aşamasını ilimiz genelindeki tüm Kur’an Kursu Öğreticilerine vermek suretiyle gerçekleştirdik. Eğitimin ikinci aşamasında kurs öğreticilerimiz aldıkları eğitimleri başta kursiyerleri olmak üzere halkımıza ulaştıracaklar. Bu eğitimi sizlere de ulaştırmamıza vesile olan Sayın Hanımefendiye ve Polis Eşleri Dernek Başkanı Sayın Kadriye URHAL hanımefendiye teşekkürü bir borç biliyorum. Eğitimimin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Aile ve Dini Rehberlik Bürolarını tanıtan sinevizyon izlendi.

Daha sonra İl Vaizimiz Saliha AYYILDIZ tarafından: “Ailemde Genç Var”, “Ailemde Yaşlı Var”,  ve “Ailemde İffet ve Mahremiyet” konularında, Din Eğitimi Uzmanımız Mehmet TÜRKER tarafından ise: “Ailem ve Ben”, “Ailemde Çocuk Var” ve “Ailemde Engelli Var” başlıkları altında sunum yaptı.

Eğitim semineri Diyanet İleri Başkanlığımızın aile ile ilgili hazırladığı bazı eserlerin tanıtımı ile devam etti.

Program İl Müftümüzün eşi Şerife ÇİMEN tarafından başta Sayın Valimizin eşi hanımefendi olmak üzere protokole Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “Ailem” kitabı hediye edildi. Ayrıca bütün katılımcılara “Diyanet Aylık Dergi” ile “Diyanet Aile” dergisi hediye edilmesiyle son buldu.