Diyanet personeline sınavsız ilitam gündemi

Uzun zamandır konu olan ilitam konusuna ne oldu!


Diyanet personeline sınavsız ilitam gündemi

Diyanet personeline sınavsız ilitam konusu ne oldu? bir cok kişinin merakla beklediği  sınavsız ilitam hususunu arastırdık. daha önce de bir cok kez gündem olan dakat bir türlü gercekleşmeyen sınavsız ilitam için yeni çalışmalar başladı. konuyla ilgili daha öncede haber yapmıştık. bu hususta gelişmeleri an be an takip etmekteyiz. ve söyle bir sonuc elde ettik.

Gectiğimiz günlerde diyanet sen den Bekir Bozdağ ziyaretinde söyle bir sonuc cıkmıştı.

"Bozdağ’dan Sınavsız Lisans Tamamlamaya Destek

Bayraktutar ayrıca kurum çalışanlarının eğitim seviyesinin yükseltilmesi açısından ilahiyat ön lisans mezunu kurum çalışanlarının sınavsız lisans tamamlamasını son derece önemsediklerini belirterek bu konuda Başbakan Yardımcısı Bozdağ’dan destek istedi.

Bozdağ, murakıpların statüsünü değerlendireceklerini belirterek sınavsız lisans tamamlamaya da sıcak baktıklarını ve destek olacaklarını söyledi."  

yine Diyanet sen, daha önce cıkan torba yasaya ilitam kapsamınında alınmasını istemiş fakat bir sonuc elde edilememişti. son zamanlarda Diyanet bünyesinde kaliteyi artırma gerek personel istihdamı gerekse akademi kurulması gibi bir cok projeyle sağlanmaya çalışılmaktadır. bu kapsamda Bozdağ ın ilitam a yeşil ışık yakması bu alanda bir gelişme olabileceği durumunu artırdı. yine aynı zamanda sınavla kazanan ilitamlılarla  sınavsız ilitam cıkması durumunda fark olacak mı oradada bir sorun ortaya cıkabilir. fakat sınavsız ilitam cıkması durumunda daha öncede gündeme gelen sadece diyanet görevde yükselmede işe yarayabilir bir diplomada olabilir. tabi bunlar kesin olmamakla birlikte diyanet sen yıllardır yürttüğü sınavsız ilitam çabaları bu kez sonuc verme ihtimali biraz daha yüksek gibi,

bu arada bekleyen adaylarımızın sayfamızı takipte kalmaları istirham ediyoruz. anlık cıkacak gelişmeleri sizlere buradan bildireceğiz.