Bingol'de Regaib Kandili Kyk öğrenci Yurtlarında Idrak Edildi.

regaib kandili kyk öğrenci yurtlarında idrak edildi.

Bingol'de Regaib Kandili Kyk öğrenci Yurtlarında Idrak Edildi.

İl Müftülüğümüz tarafından Bingöl Kredi Yurtlar Kurumunda kalan Üniversite öğrencilerine yönelik olarak Kandil Programı düzenlendi.

Kız öğrenci yurdunda icra edilen program Toki Hz. Ali camii Müezzin Kayyımı Yunus KIZILBOĞA hocamızın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Mehmet Hadin TUTKAL’ın yaptığı şu konuşma ile devam etti. Müftü Yardımcısı Tutkal Regaib Kandili üç ayların arifedir. Manevi hayatımızda olgunluğu yakalama fırsatı olan üç aylara giriş gecesidir. Bir aydınlanma nurlanma gecesidir. Bu gece ellerimizi semaya gönlümüzü Mevlaya açalım. Bu gece günahlardan olabildiğince kaçmaya çalışalım. Unutmayalımki bu gece bizler için büyük bir lütuftur.

Erkek Öğrenci Yurdunda yapılan program; İlimiz Merkez Selahaddin-i Eyyübi Mahallesi camii İmam Hatibi aynı zaman KYK  Erkek öğrenci yurdunda ‘’Manevi Rehber ‘’olarak görevlendirilen Cahit ÇAKAN hocamızın okuduğu Mevlid-i Şerif ve ilahiler ile öğrencilere yapılan ikramların ardında son buldu.