Denizli'de Il Müftüsü Mehmet Aşık, 'huzur Saati' Programına Katıldı

il müftüsü mehmet aşık, 'huzur saati' programına katıldı

Denizli'de Il Müftüsü Mehmet Aşık, 'huzur Saati' Programına Katıldı

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Denizli’de uydudan yayın yapan yerel bir televizyon kanalında yayınlanan, “Huzur Saati” adlı yayın programına katılarak, üç aylar, Regaib Kandili ve  “V. Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni” hakkında açıklamalarda bulundu.

Programın sunumunu Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii İmam Hatibi Ali Sürücüoğlu yaptı.

Allah Teâlâ, kullarının manevi hayattan uzaklaşmayı önlemek ve  sıradanlaşan zamana ve hayata manevi bir canlılık katmak için bazı ay, hafta ve günlere özel bir değer atfettiğini dile getiren İl Müftüsü Mehmet Aşık, "Bunlar, bayram günleri ve geceleri, Cuma geceleri, üç aylar diye adlandırdığımız Recep, Şaban ve Ramazan ayı ve Kandil geceleridir.  Üç aylar mevsimi aynı zamanda kandiller mevsimidir. Recep ayında, Regaip ve Mi’râc; Şaban ayında Berat; Ramazan ayında ise Kadir Gecesi gibi dört ayrı gece bulunmaktadır. Bu geceler, üç ayların manevî atmosferinin bereketli ve hikmetli yıldızları gibidir. Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki, beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri çevrilmez. Onlar Recep'in ilk cuma gecesi, yani bu geceye işaret ediyor Peygamber Efendimiz (sas). Şaban ayının ortasında bulunan gece Berat Gecesi, üçüncüsü cuma gecesi, dördüncüsü Ramazan Bayramı ve beşincisi de Kurban Bayramı Geceleridir.” dedi.

Hadislerde bu gecelerin önemli olduğu vurgulanmak suretiyle, zaman şeridinde insanlar için tüm yılı kaplayacak olan rahmet mevsimi oluşturduğunu dile getiren Müftü Aşık, değerli ve kutsal olan bu kandil geceleri, bağışlanma dileyen mü'minlerin, içe dönük hayatlarını gözden geçirdikleri ve hayatın koşuşturmasından biraz olsun kendilerini soyutlayarak yaratılış amaçlarını sorgulamaları için müstesna zaman dilimleri olduğunu söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) kuruluş yıl dönümü olan 13 Mart'ta “V. Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni” hakkında da açıklamalarda bulunan Müftü Aşık konuşmasını şöyle sürdürdü; “TDV olarak ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde olmak ve yeryüzünde iyiliğin egemen olması için çalışmak gibi iki önemli hedef üzerinde duruyoruz. Kaynağını yüce dinimiz İslam’dan alan ve yardımlaşma bilincini topluma yerleştiren vakıf geleneğinin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri olarak görevini ifa eden Türkiye Diyanet Vakfı, kurulduğu günden bu yana insanlığa karşı sorumluluğunu yerine getirerek iyiliğe katkı sağlama çabası içerisinde olmuştur. İyiliğin paylaştıkça çoğalacağı, bir iyiliği duyurmanın, anlatmanın, aktarmanın birçok insanı iyilik yapmaya teşvik edeceği düşüncesinden hareketle ülkemizde ve dünya genelindeki iyilik öncülerine ödül takdim etmek üzere ‘Uluslararası İyilik Ödülleri’ Programı ihdas edilmiş ve her yıl 13 Mart tarihinde ödül programı düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Bu vesileyle, bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek olan ‘Uluslararası İyilik Ödülleri’ Programı, Türkiye Diyanet Vakfının kuruluş yıldönümü olan 13 Mart 2019 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde, saat 19.00’da başlayacak ve Diyanet TV’den canlı olarak izleyebilirsiniz.”