Gaziantep'de “bilge Hatunlar Mutfakta” Etkinliği Başladı

“bilge hatunlar mutfakta” etkinliği başladı

Gaziantep'de “bilge Hatunlar Mutfakta” Etkinliği Başladı

Gaziantep İl Müftülüğü "BİLGE HATUN" Projesi kapsamında KAGEM işbirliğiyle "Bilge Hatunlar Mutfakta" etkinliği başlatıldı.

İl Müftü Yardımcısı Hayriye AYDIN, genç nesillere kültürel mirasın aktarımında yöresel tatların yaşatılması, birlikte iş yapabilme becerisini geliştirmeyi ve paylaşmayı, mutfakta geçirilen zamanı eğlenceli hale dönüştürmeyi ve nitelikli zaman geçirmeyi deneyimleyerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Bir hafta öncesinden yöresel bir yemek pişirmenin tarifini ve malzemelerini araştıran gençler, KAGEM mutfağında bilgilerini uygulama fırsatı buldu. Şehitkâmil İmam Hatip Lisesi Bilge Hatun okul koordinatörü ve Kur’an Kursu öğreticisi Nezihe MONİS, yemeğin yapımı sırasında öğrencileri yönlendirerek görev paylaşımı sağladı. Etkinlikte yemek pişirmenin yanı sıra kitap tahlili, akıl zekâ oyunları, konak çevresindeki tarihi mekânlar ve müze gezisi gerçekleştirildi.

Etkinlik süresince İl Müftü Yardımcısı Hayriye AYDIN, İl Vaizi ve Bilge Hatun İl Koordinatörü Fazilet KILIÇ, KAGEM Proje uzmanı Ferah AKSOY gençlere eşlik etti. Verimli geçen etkinliğin sonunda pişirilen yemek ve tatlı misafirlere ikram edildi. Etkinlik projeye dâhil olan İmam Hatip Lisesi Öğrencileriyle sekiz hafta boyunca devam edecek.