Bitlis'de üç Aylar Ve Regaib Kandili Dualarla Ihya Edildi.

üç aylar ve regaib kandili dualarla ihya edildi.

Bitlis'de üç Aylar Ve Regaib Kandili Dualarla Ihya Edildi.

ÜÇ AYLAR VE REGAİB KANDİLİ DUALARLA İHYA EDİLDİ.

amazan ayının habercisi olan Regaib gecesini ihya etmek isteyen Müslümanlar, ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis'te de camilere akın etti.

Regaib Kandilini en güzel şekilde ihya etmek için müftülüklerce merkezin farklı camilerinde programlar düzenlendi.

Camilerde yapılan mevlitli programlara katılmak isteyen halk, soğuk havalara aldırış etmeden camilere akın etti. İl müftülüğü tarafından, birçok camide olduğu gibi Merkez Siteler Camisinde de program düzenlendi. Mevlit programına iştirak eden halk, Allah'a niyazda bulundular.

Yatısı namazının ardından Kur'an tilavetiyle başlayan program, mevlitle devam etti. Okunan ilahi ve getirilen salâvatlarla cami cemaatine duygulu anlar yaşatıldı. Bitlis İl Müftü Vekili Ahmet Elmas, Ramazan ayının habercisi olan üç ayların başlangıcında ihya etmeye çalışılan Regaib Kandilinin, birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olması temennisinde bulundu.

Gecenin hayır ve bereketinden istifade edilmesi gerektiğini hatırlatmasında bulundu. Yapılan duanın ardında Sakal-ı Şerif ziyaretçilere açıldı.