Siirt'te Mescid Açılışı Yapıldı

mescid açılışı yapıldı

Siirt'te Mescid Açılışı Yapıldı

Siirt'te İlçin ailesi tarafından İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yaptırılan 150 kişilik mescit ibadete açıldı.

İş insanı Beşir ve Barış İlçin kardeşlerin babaları İsmail İlçin adına yaptırdıkları mescidin açılışı için İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

İl Müftüsü Ahmet Altıok'un dua okumasıyla başlayan törende, kurban kesildi, ibadete açılan mescitte ilk cuma namazı kılındı.

Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, Câmilerin yapımı, imar edilmesi ve namaz kılanlara hazır hâle getirilmesi, Allah Teâlâ'nın, karşılığında büyük sevaplar vâdettiği en fazîletli amellerdendir. Bu amel, sevâp ve ecri, insanın vefâtından sonra bile devam eden sadaka-i câriyedendir.

Nitekim Allah Teâlâ bu konuda şöyle buyurmuştur:

"Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve âhiret gününe îmân eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imâr eder.İşte doğru yolu bulmaları umulanlar bunlardır."dedi.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, emeği geçen İlçin, kardeşlere teşekkür ederek, güzel bir mescidin emniyet binasında ibadete açıldığını söyledi.

Atik ve İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay tören sonunda İlçin kardeşlere plaket verdi. Mescid Açılışına, Çok sayıda davetli katıldı