Niğde'de Liseler Arası "çanakkale şehitlerine" şiir Okuma Yarışması Yapıldı

liseler arası "çanakkale şehitlerine" şiir okuma yarışması yapıldı

Niğde'de Liseler Arası "çanakkale şehitlerine" şiir Okuma Yarışması Yapıldı

15 Mart 2019 Cuma günü saat 14:00’da ilimiz merkez Muhammedül Emin Kız Kur’an Kursu Konferans Salonunda, Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” İsimli Şiirini Ezbere Okuma Yarışması gerçekleştirilmiştir.

Yapılan yarışmada; İl Müftüsü Vekili Ali ÇETİN, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ramis KARABULUT, Niğde Necmettin Erbakan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hüseyin ŞAHİN, Müftülüğümüz Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Mustafa ALAS ile Müftülüğümüz Gençlik Koordinatörleri İmam-Hatip Mustafa BIYIK ve Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice MALKOÇ jüri üyesi olarak görev yapmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığımız talimatları ile Türkiye genelinde il ve ilçe müftülüklerinde yapılan yarışmaya, ilimizde örgün eğitime devam eden 38 lise öğrencisi katıldı. Jürinin değerlendirmeleri neticesinde yarışmada;

Birinci Şehit Serdal Güneş Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Refik GÖKTAŞ

İkinci Niğde Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Döne DİNÇSOY

Üçüncü Necmettin Erbakan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Sevde Betül KARABACAK derece kaydetmişlerdir.

Yarışmanın sonucunda dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize İl Müftülüğümüzce Başkanlığımız yayınlarından çeşitli kitaplar hediye edilmiştir.

İl ve ilçe birincisi olarak seçilenlerin katılacağı İl Birincisi (Final) Yarışması, 22 Mart 2019 Cuma günü saat 14.00’da Muhammedül Emin Kız Kur’an Kursu Konferans Salonunda yapılacaktır.