Rize'de 104. Yılda şehitler Için Eller Semaya Kalktı

104. yılda şehitler için eller semaya kalktı

Rize'de 104. Yılda şehitler Için Eller Semaya Kalktı

Çanakkale Zaferinin 104. yılında, Çanakkale ruhunu anlamak, anlatmak, canlı tutmak ve vatanımızın bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi yad etmek maksadıyla çeşitli anma programları tertip edildi.

18 Mart Pazar günü sabah namazında Sahil Camii'nde gerçekleştirilen “sabah namazı buluşması” programına; Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Jandarma Komutanı Jand. Alb. Hakan Dedebağı, İl Müftü Vekili Abdullah Köseoğlu,  İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, Rize Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu, Kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Namaz öncesi Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, namazdan sonra okunan zikir, tespihat, tekbir, tehlil ve salât-ü selâmlarla devam etti.

İl Müftü Vekilimiz Abdullah Köseoğlu, “geçmişini bilmeyen geleceğe yön veremez” sözleriyle günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Köseoğlu, bu vatanı bize kanlarıyla teslim eden minnet borçlu olduğumuz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Köseoğlu’nun yaptığı dua ile sona eren cami programı çıkışında ecdadımızın o yıllarda hangi şartlarda savaştığını hatırlatmak maksadıyla Rize Belediyesi tarafından Çanakkale’de savaşan askerimizin cephede içtiği buğday çorbasından vatandaşlara ikram edildi.

Cami programı sonrası İslampaşa Mahallesi Şehitliğindeki Şehit mezarlarına Protokol mensupları tarafından kırmızı karanfil bırakılırken Müftülüğümüz tarafından Kur’an-ı Kerim okundu, dualar yapıldı ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı bir manga askerimiz tarafından saygı atışında bulunuldu.