Denizli'de çanakkale Zaferinin Yıl Dönümü’nde Sabah Namazı Buluşması

çanakkale zaferinin yıl dönümü’nde sabah namazı buluşması

Denizli'de çanakkale Zaferinin Yıl Dönümü’nde Sabah Namazı Buluşması

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. Yılı münasebetiyle Pamukkale İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma “Sabah Namazı Buluşması” programı düzenlendi.

Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii’nde düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sabah namazı kılındıktan sonra İl Müftülüğü İlahi Korosu, tekbirler, salavatlar, ezkar ve namaz tesbihatından sonra Müftü Aşık, Çanakkale Zaferiyle alakalı konuşma yaptı.

İl Müftüsü Mehmet Aşık, yaptığı konuşmada, şehitliğin yüce bir makam olduğunu belirterek; din, vatan ve millet için canlarını feda eden şehitlere rahmet diledi.

Son kale olan Çanakkale'de 18 Mart 1915'te şehitlerin direnişi ile sadece Türkiye'nin değil İslam beldelerinin de düşmana karşı korunduğunu ifade eden Müftü Aşık, "Çanakkale'de yedi düvele karşı Müslümanlar olarak mücadele verdik. Şehitlerimiz canlarını feda etti bu kalenin düşmemesi için. Çanakkale'de başaramadıkları işgallerini, Çanakkale'de geçemedikleri son kaleyi farklı bir metotla geçmeye çalıştılar. 15 Temmuz'da bu ülkeyi işgal etmeye çalıştılar. Bu aziz ve necip millet, buna da izin vermedi. Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz’in (sav) sünnet ile bütünleşelim. Bir ve beraber olalım." dedi.

Programda il genelinde din görevlilerinin şehitler için okudukları 4522 Hatmi Şerif'in duasını İlçe Müftüsü Nihat Sevil yaptı.

Hayırseverlerin namaz sonrası cami çıkışında yaptığı ikramlarla program son buldu.