Antalya'da Anlamlı şiir Yarışmasında Final Heyecanı

anlamlı şiir yarışmasında final heyecanı

Antalya'da Anlamlı şiir Yarışmasında Final Heyecanı

Diyanet İşleri Başkanlığının 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü nedeniyle Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un “Çanakkale Şehitlerine” adli şiiri ezbere okuma yarışması 81 il’de lise öğrencileri arasında düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatı ile Antalya İl Müftülüğü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında Muratpaşa İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen lise öğrencileri arasında Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” Şiirini ezbere okuma yarışması İl finali Konyaaltı İlçesi Bahtılı Mah. Cami İmam Hatibi Enes DEMİRBAŞ’ın Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından İl Müftümüz Osman ARTAN’nın açış konuşmaları ile başladı.

22 Mart 2019 Cuma günü Muratpaşa İmam Hatip Lisesi  Konferans Salonunda 18 ilçemizin birincileri, il birincisi olmak için İl Müftü Yardımcımız Osman DEMİREL’in  başkanlığında, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr.Öğretim Üyesi Halil İbrahim ERDOĞAN, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Orhan Bey, İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Mehmet ÇATALBAŞ ve Konyaaltı İlçe Vaizi Zafer ALTINTAŞ’dan oluşan jüri ve izleyiciler huzurunda çaba ve gayret sarf ettiler.

Yarışmadan önce yarışmaya katılan öğrencilere ve izleyicilere “hoş geldiniz” diyen İl Müftüsü Osman ARTAN sözlerini şöyle sürdürdü. “Çanakkale Destanının 104 Yılı Etkinlikleri kapsamında Diyanet işleri Başkanlığımız Lise öğrencileri arasında Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şiirini ezbere okuma yarışması düzenlememizi istemiştir. Bu vesile ile 15 Mart 2019 günü ilçelerde yapılan yarışmalarda birinci olarak il finaline katılmaya hak kazandınız. Bizim için hepiniz birincisiniz. Şimdi İl finali için birbiriniz ile yarışacaksınız. Sizler bu şiiri ezberleyerek ve en güzel bir şekilde okumak için çok çalıştığınızın farkında ve bilincindeyiz. Ama yarışma gereği içinizden şiiri en güzel okuyanınızı seçmek durumundayız. Sizlere ve değerli izleyicilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak Şehitlerimize gani gani rahmetiyle muamele buyursun. Onlar hangi değer uğrunda canlarını feda etti ise bizleri de o değerlere sahip çıkarak hayatımızı idame ettirmeyi nasip eylesin” dedi.”

18 ilçe birincisin katıldığı yarışmada Yarışmacıların gösterdiği performans karşısında komisyon üyeleri il birincisini seçmekte epey zorlandı.

Yarışmada Konyaaltı Hayme Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Dilara DOĞAN üçüncü, Manavgat Ayşe Rıza Kasapoğlu Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Fatma ÇALIŞKAN ikinci olurken Korkuteli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeliha Nur AYDIN birinci oldu.

Yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencilere müftülüğümüz tarafından günün anlam ve önemine binaen hediyeler verildi.