Kütahya'da “çanakkale şehitlerine” şiir Okuma Yarışması Finali

“çanakkale şehitlerine” şiir okuma yarışması finali

Kütahya'da “çanakkale şehitlerine” şiir Okuma Yarışması Finali

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Lise öğrencileri arasında Mehmet Akif Ersoy un “Çanakkale şehitlerine “ isimli şiirini ezbere okuma yarışması Kütahya il finali yapıldı.    Vahit paşa yazma eser kütüphanesi konferans salonunda düzenlenen yarışmaya Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN, İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR, Milli Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, İlçe müftüleri ve öğrenciler katıldı. Kütahya merkez ilçe ve ilçe birincilerinin kıyasıya yarıştığı şiir okuma yarışmasında bir konuşma yapan İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR, milletleri millet yapan tarihi değerlerdir dedi. Bir milletin geleceği umutla bakabilmesinin iyi yetişmiş nesillerle mümkün olabileceğini belirten il müftüsü Hüseyin HAZIRLAR; “Bu gençlerimizi gördükçe merhum Mehmet Akif’in hayalini kurduğu Asım’ın nesli için daha çok umutlanıyoruz. Asım’ın nesli olduğu müddetçe tarihte Çanakkale geçilmediği gibi yine geçilmeyecektir.” diye konuştu. Programda kısa bir konuşma yapan Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN, “Diyanet İşleri Başkanlığının toplumun her kesimine hizmet götürmeye çalıştığını” belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı; “Din hizmetlerinin yanı sıra toplumun birlik ve beraberliğine de büyük katkı sağlamaktadır. Ayrıca gençlerimizin milli ve manevi gelişine yönelik önemli görevler üstlenmektedir. Bu tür yarışmalar da bunun bir göstergesidir.” Dedi.

Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve öğrencilere teşekkür etti. Yarışma sonunda merkez ilçeden Faruk Dönmez birinci, Simav’dan Bahriye Daşdemir ikinci, Tavşanlı’dan Sümeyye Hanne Ködür üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere Kütahya Müftülüğü tarafından çeşitli hediyeler verilirken Vali Dr. Ömer Toraman tüm öğrencilere Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” kitabını hediye etti.