Denizli'de 'çanakkale şehitlerine' şiirini Ezbere Okuma Yarışması Il Finali Yapıldı

'çanakkale şehitlerine' şiirini ezbere okuma yarışması il finali yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği, Denizli İl Müftülüğü'nün organize ettiği 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi lise öğrencileri arası "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiirini ezbere okuma yarışması il finali ve ödül töreni İncilipınar Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu Konferans salonunda yapıldı.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiirini ezbere okuma yarışması, lise öğrencileri arasında ilçelerinde yarışıp seçilen 18 ilçe birincileri il finalinde birinci olmak için kıyasıya ter döktü.

Programa  İl Müftüsü Mehmet Aşık ve eşi Hamiyet Aşık, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Harun Abacı,  İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Kayayurt, İl Müftülüğü Şube Müdürü Şükrü Uysal, Okul Müdürü Mahmut Şevik, okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenler, müftülük personeli, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yarışma jüri komisyonu; İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık’ın başkanlığında, PAÜ İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Harun Abacı ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Kayayurt, İl Uzman Vaizi Hasan Sözer, İl Gençlik Koordinatörü Fatih Mehmet Eldemir'den oluştu.

Ödül töreninde konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık; “Ben özellikle yarışmaya katılma cesareti gösteren öğrencilerimize, öğrencilerimizi yetiştiren başta anne ve babalarına, öğretmenlerine, okul idarecilerine teşekkür ederim. Her 18 ilçede yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, ilçe müftülüklerince ödüllendirildiler. 'Çanakkale Şehitlerine' şiirini ezberleyerek, yarışmaya katılan tüm gençlerimizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Gençlerimize güvenilmesi gerekir. Çünkü, geleceğimizin teminatı sizlersiniz." dedi.

İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın eşi Hamiyet Aşık ise, "Siz değerli sevgili gençler bu yarışamaya katılarak aslında her bir öğrencimiz birinciliği hak etmiştir. Sizleri tebrik ediyorum. Sizlere tavsiyem güzel yetişmeniz, kendinize, toplumumuza daha hayırlı hizmetler için daha iyi yetişerek geleceğinize yatırım yapmanızdır. Bu vesileyle sizlere Cenab-ı Allah'tan muvaffakıyetler dilerim." dedi.

İl finali yarışmaları sonunda 1. olan öğrenciye yarım altın, 2. ve 3. olan öğrencilere çeyrek altın ve yarışmaya giren tüm öğrencilere mansiyon ödülü olarak 100'er TL para ödülünün yanında Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı “Peygamberimiz ve Gençlik” kitabı hediye edildi.

Program sonunda hatıra fotoğrafı çekilerek son buldu.