Erzurum'da çanakkale şehitlerine’ şiirini Okuma Yarışması Birincisi Köprüköy’den

çanakkale şehitlerine’ şiirini okuma yarışması birincisi köprüköy’den

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca ’18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ münasebetiyle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy un ‘il finali 22 Mart 2019 Günü saat 09.00'da İl Müftülüğü konferans salonunda yapıldı. Daha önce ilçelerde düzenlenen yarışmalar neticesinde belli olan 20 ilçe birincisi ve öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşen yarışma final programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından final yarışma jüri başkanlığını da yapan İl Müftüsü Hasan Hüsnü SULA bir açılış konuşması yaptı. Konuşmasında şunları ifade etti: ‘Yurdumuzun üzerinden ezan sesleri dinmesin, al bayrağımız inmesin, vatanımız bölünmesin, milletimiz huzur içinde ilelebet kıyamete kadar yaşasın şuuruyla vatan için en mukaddes varlığını feda eden aziz şehitlerimizi yad etmek üzere ve Çanakkale şehitlerimiz için yazılan o muhteşem destanı okumak üzere ilçelerimizde yarışmalar yapıldı. Her ilçemiz de bugün buraya geldi, şimdi o güzel eseri bize sunacaklar inşallah.

Her Türk genci şöyle der:

‘Nolaydı şu sancağın adını dokusam,

Yeşil kuşlar misali berzahta şakısam

La tehaf ve la tahzan kavlini okusam

Bu vatana can feda Allah şahidim olsun'

İşte bu vatan için gencecik yaşta daha 14-15 yaşlarında vatan müdafaasına , siperlere koştular, savaş meydanlarına koştular, orada Allah' ın huzurunda kıyam durdular, şehit olacaklarını bildiler ama bir adım gerilemediler.  Çanakkale Şehitlerimizi, İstiklâl Marşı şehitlerimizi bugün bile sınır boylarında vatan müdafaası için vatanın birlik ve  beraberliği milletin dirlik ve huzuru için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum, ruhları şad olsun. İşte bugün Çanakkale Şehitlerimize yazılmış olan Çanakkale Destanı’nı sevgili öğrencilerimizin  dilinden bir yarışma halinde dinleyeceğiz.’

İl Müftüsü Hasan Hüsnü SULA’ nın konuşmasından sonra yarışmaya geçildi. Yarışma jürisi birbirinden yetenekli öğrenciler arasından 1. 2. ve 3.’ yü belirlemekte oldukça zorlandı. Yarışma neticesinde Köprüköy İlçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Büşra KARASU birinciliği, Yakutiye İlçesi Nenehatun Kız Anadolu  Lisesi öğrencisi Zehra METE ikinciliği, Palandöken İlçesi Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi öğrencisi Hatice Kübra COŞKUN  ise üçüncülüğü elde etti. İl Müftülüğünce 1.olan yarışmacıya yarım altın, 2.ve 3.olan yarışmacılara  çeyrek altın, tüm öğrencilere ise kitap  hediye edildi. Hediye takdimiyle yarışma programı sona erdi.