Giresun'da çanakkale Ruhunu Yaşattılar

çanakkale ruhunu yaşattılar

Giresun'da çanakkale Ruhunu Yaşattılar

Lise öğrencileri milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini en güzel şekilde okuyabilmek için mücadele ettiler.

Giresun’da liseler arasında düzenlenen ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiirini okuma yarışmasının il finali yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yılı faaliyetleri kapsamında, Giresun Müftülüğünce lise öğrencileri arasında ‘Çanakkale Ruhu’ teması ile milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ isimli şiirini okuma yarışması gerçekleştirildi.

Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen yarışma Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü çalışmaları hakkında tanıtım ve tiyatral şiir dinletisi ile devam eden yarışmada Giresun Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi öğrencisi Ender Demir birinci, Yağlıdere Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Koç ikinci, Görele Nihat Gürel Fen Lisesi öğrencisi Nazlı Sefer ise üçüncü oldu. Yarışmaya il genelinden toplam 16 öğrenci katıldı.

Komisyon Başkanlığını İl Müftüsü Muhittin Oral’ın yaptığı jüride Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Nafi Sağlam, Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Beyhan Kesik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Cemal Kayış ve İl Gençlik Koordinatörü Fatih Buğra Şimşek yer aldı.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları tarafından verildi.

Kasım ayında gerçekleştirilen umre ödüllü Mevlidi Nebi bilgi yarışmasında birinci olanlara ise hediye ve belgeleri İl Müftüsü Muhittin Oral tarafından takdim edildi.

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, ilçe müftüleri, ilçe milli eğitim müdürleri, okul Müdürleri, öğretmenler, din görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Yarışma sonunda katkılarından dolayı jüri üyeleri Prof. Dr. Beyhan Kesik ve Cemal Kayış’a plaket takdim edildi.