Hatay'da Mirac Kandili Programı

mirac kandili programı

Hatay'da Mirac Kandili Programı

MİRAC KANDİLİ PROGRAMI

Peygamberimiz Hz. Muhammed(sav)’in, Recep ayının 27. Gecesinde, Mevla’nın huzuruna davet edildiği Mirac Kandilini, Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan gece idrak edecek olmanın sevinci içerisindeyiz.

Mirac, Sevgili Peygamberimizin, bir gece, Mescidi Haramdan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptığı ve Yüce Yaratan’ın sonsuz kudretine tanıklık ettiği hikmet yüklü yolculuğu ifade etmektedir. Bu gece, Kur’an-ı Kerimde; “ Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu bir gece Mescidi Haramdan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescidi Aksa’ya götüren Allah’ın şanı ne yücedir. Hiç şüphesiz o, layıkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.” (İsra 17/1) şeklinde beyan edilmektedir.

Mirac, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan büyük bir ufuk, Allah’ın rahmetine, azametine ve kudretine görkemli bir şahitlik, varlığın özüne ve anlamına yapılan ciddi ve samimi bir yolculuktur. Bu mübarek gece, günde 5 vakit namaz ile yükselişi yaşayarak Âlemlerin rabbinin sonsuz rahmet ve merhametine ulaşmak için bir vesile olmalıdır.

Mirac Kandili, paylaşma, dayanışma, sevgi, saygı ve güzel ahlak gibi değerlerle insani yükseliş için büyük bir fırsat; inancımızın, ahlakımızın ve manevi hayatımızın, vazgeçilmez değerlerine işaret eden ilahi buyrukları yaşamak ve yaşatmak için, bizlere miracın manevi atmosferini teneffüs etme hissiyatını verecektir. Aynı zamanda miraç kandili; yaratılışımızın gaye ve hikmetini anlayarak, kendisi ve çevresiyle barışık, huzur ve güven içinde bir hayatın için çalışmaktır.  Mümin yüreklerin manevi duygu ve hislerle coştuğu bu gecelerde, bütün insanlığın huzuru ve iyiliği için yapacağımız içten ve samimi dualarımız, miracın bize sunduğu en büyük imkândır.

Mirac Kandili vesilesiyle; başta Merkez Antakya İlçesi Habib-i Neccar Camiii olmak üzere ilçelerimizdeki tüm camilerimizde Kandil Özel Programı yapılacaktır.

Bu mukaddes gecenin, Mescid-i Aksa’da işgal ve zulmün bertaraf edilmesine ve selamete erdirilmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Ramazan ayına bir adım daha yaklaşmış olmanın sevinciyle, manevî hayatın ihmaliyle daralan ve katılaşan kalplere bu gecenin huzur getirmesi dileğiyle Miraç Gecesinin, zihinlerimize berraklık, kalplerimize ferahlık ve hayatımıza huzur getirmesi temennilerimle İslam âleminin Mirac Kandilini tebrik ediyorum. Bu gecenin bütün Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Hamdi KAVİLLİOĞLU

İl Müftüsü