Nevşehir Il Müftülüğü Kur’an Kursları Arası “kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” Yarışması Düzenledi

nevşehir il müftülüğü kur’an kursları arası “kur’an-ı kerim’i yüzünden güzel okuma” yarışması düzenledi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur’an kurslarına katılımı artırmak, Kur’an kurslarımızda okuyan öğrencilerimizi Kur’an-ı Kerim’i güzel okumaya teşvik etmek amacıyla 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Kur’an kurslarında okuyan kız-erkek öğrenciler arasında ayrı ayrı olarak “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması” Nevşehir İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirildi.

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Hacı Pembe Avlanmaz Kur’an İlimleri Merkezinde dört kategoride düzenlenen yarışmaya Nevşehir merkez, köy ve beldelerde eğitim-öğretime devam eden Kur’an kursu öğrencileri katıldı.

İl Müftü Yardımcısı Nurcan Solak, İl Vaizi Gülşen Yeni ve Din Hizmetleri ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Özer’den oluşan komisyonun değerlendirmeleri sonucunda:

18 Yaş altı kadınlarda; Üftade Kur'an Kursu öğrencisi Büşra Taşpınar,

18 Yaş altı erkeklerde; Şeyhü'l Kurra Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Kur'an Kursu öğrencisi Talha Şener birinci olurken,

18 Yaş üstü kadınlarda; Hz. Ömer Kur'an Kursu öğrencisi Hatice Yavuz birinci, Armağanlar Kur'an Kursu öğrencisi Meral Özbek ikinci, Avlanmaz Kur'an Kursu öğrencisi Saadet Ekici üçüncü,

18 Yaş üstü erkeklerde ise; Şeyhü'l-Kurra Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Kur'an Kursu öğrencisi Mustafa Aslankurt birinci oldu.

Dereceye giren öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından oluşan hediyelerini İl Müftüsü Yakup Öztürk takdim etti.

Yarışmaya katılan öğrencileri ve öğreticilerini tebrik ederek başarılarının devamını dileyen İl Müftüsü Öztürk programda emeği geçen jüride bulunan herkese teşekkür etti.