Giresun'da öğrencilerden Tarihi Camiye Ziyaret

öğrencilerden tarihi camiye ziyaret

Giresun'da öğrencilerden Tarihi Camiye Ziyaret

İl Müftülüğü, okullar tarafından Giresun’un tarihi camilerine gerçekleştirilen gezi programlarına katkı sunuyor.

Giresun Müftülüğü öğrencilerin manevi ve sosyal gelişimlerine dair faaliyetleri desteklemeye devam ediyor.

Sayca İmam Hatip Ortaokulu’ndan 15 öğrenci Din Kültürü Öğretmeni Fidan Özkan refakatinde Giresun’un tarihi camilerinden Hacı Miktat Camii’ni ziyaret etti.

1661 yılında Hacı Miktat Ağa tarafından yapılan, 1986 yılında kültür varlığı olarak tescillenen caminin tarihi, mimari özellikleri ve kültürel dokusu hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler manevi değerleri ve tarihi yaşayarak öğrendi.

Hacı Miktat Camii Müezzin Kayyımı Hasan Arda, öğrencilere Allah, Peygamber, vatan ve millet sevgisi hakkında sohbet gerçekleştirdi. Soruları yanıtlayan Hasan Arda öğrencilere çikolata ikram etti. Programın sonunda öğrencilere Diyanet Aylık, Diyanet Aile ve Diyanet Çocuk dergileri hediye edildi.