Elazig'da “farklılıklarımız Bizi Ayırmasın” Programı Finali Yapıldı

“farklılıklarımız bizi ayırmasın” programı finali yapıldı

Elazig'da “farklılıklarımız Bizi Ayırmasın” Programı Finali Yapıldı

Elazığ İl Müftülüğü tarafından organize edilen “Farklılıklarımız Bizi Ayırmasın” adlı Manevi Destek Programı’nın finali yapıldı…

Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim Meslek Okulu’nda gerçekleştirilen programa İl Müftü Yardımcımız Hatice ARSLAN, Murakıp Mahide POLAT, İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörleri Sare EVCİMİK ve Mustafa APAYDIN ile birlikte engelliler ve aileleri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Açış konuşmasını yapan İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörü Sare EVCİMİK:

“Engelliler ve ailelerinin toplumla bağlarını güçlendirmek amacıyla düzenlediğimiz “Farklılıklarımız Bizi Ayırmasın” Projesi’nin final programını yapıyoruz. Engellilere daha iyi hizmet götürmek için Diyanet İşleri Başkanlığımız bütün illerde engelli koordinatörlükleri kurdu. Bizler işaret dili eğitimleri ile birlikte bu kardeşlerimizin dinlerini daha iyi öğrenmelerine gayret gösteriyoruz. Bunun yanısıra görme engelli kardeşlerimiz ile birlikte özel rehabilitasyon merkezlerindeki programlarımız devam ediyor. Allah’u Teala Kur’an-ı Kerim’de buyuruyor ki: “Biz insanı en güzel şekilde yarattık” Ben de diyorum ki; önemli olan kalplerde engel olmasın. Çünkü kalplerde engel olmazsa hayat güzel olur” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen İl Müftü Yardımcısı Hatice ARSLAN engellilerin hayatın içine katılmasının önemi üzerinde durarak şöyle konuştu:

“Bizleri misafir eden okul idarecilerine ve bu programda evlatlarını yalnız bırakmayan engelli ailelerine çok teşekkür ediyorum. 3 yıldır canla başla engelli kardeşlerimiz için çalışıyoruz. Peygamberimiz âmâ bir sahabenin evde namaz kılma isteğine olumlu cevap vermiyor ve onun da mescitte cemaatle birlikte namaz kılmasını istiyor. Peygamberimizin bu tutumu bizler için çok güzel bir örnek olması lazım. Çünkü Peygamberimiz; engelliyi hayatın dışına değil, hayatın bizzat içine dahil ederek onların motivasyonunu arttırıcı ve hayata tutunmalarını destekleyici bir tavır sergiliyor.

Anadolu’da bir söz vardır; “Emeğin kalacağına umudun kalsın” diye. Onun için sizlere tavsiyem evlatlarınız için hiçbir şeyden geri kalmayın. Allah’ın sizlere tanıdığı bütün imkânları onlar için seferber edin. Çünkü onlara yaptığınız her bir iyilik amel defterinize birer hasene olarak yazılacaktır.

Elazığ İl Müftülüğü olarak her zaman sizlerin yanınızdayız. Kendinizi asla yalnız hissetmeyin.”

Koronun seslendirdiği ilahilerin ardından semazen gösterisi yapılan program davetlilere yapılan ikramlar ile sona erdi.

İl Müftülüğü tarafından; Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi Okulu ile Elazığ Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde verilen “Manevi Destek Programı” önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında da devam edecek.

#ElazığİlMüftülüğü