Bölge Müftüleri, Ilahiyat Dekanları Ve Milli Eğitim şube Müdürleri Hatay’da Bir Araya Geldi

bölge müftüleri, ilahiyat dekanları ve milli eğitim şube müdürleri hatay’da bir araya geldi

Hatay İl Müftüsü Hamdi KAVİLLİOĞLU’nun ev sahipliğinde düzenlenen ve bölgeden 7 İl Müftüsü, İlahiyat Dekanları ve Milli Eğitim Şube Müdürleri’nin iştirak ettiği Diyanet İşleri Başkanlığı 36. İl Müftüleri istişare toplantısı öncesi 3. Bölge merkezi Hatay çalıştayı Hatay İl Müftülüğü toplantı salonunda yapıldı.

Kur’an ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU;  Kahramanmaraş’ta düzenlenen toplantıdan sonra, Sâhib-i Yâsin ve Sâhib-i Antakya olan Habib-i Neccar’ın memleketi şehrimizde yapılan Bölge Müftüleri Toplantısı'na katılımlarından dolayı hocalarımıza teşekkür ederek toplantının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan temenni ediyorum dedi.

Toplantıya; Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal BAYKAN, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehmus DEMİR, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif ÖZDOĞAN, Adana İl Müftüsü Hasan ÇINAR, Osmaniye İl Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU, Mersin İl Müftü V. Cafer EROL, Kilis İl Müftüsü Abdurrahman ŞAHİN, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal SÜRGEÇ, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet ÇELİK, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yahya Kemal KARAOĞLAN, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Şevket HELVACI ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muhammed ÇİFTÇİ, Hatay İl Müftü Yardımcıları Mehmet Emin OKUYUCU ve İrfan AÇIK ile Merkez İlçe Müftüleri Necati ŞAFAK ve Mehmet Emin    ENEÇ katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, İlahiyat Fakülteleri ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki işbirliği imkanları konusu başta olmak üzere Uygulamalı Din Hizmetleri,  Staj Eğitimleri, Eğitim Programı ve Materyalleri, Kurumsal Tanıtım Faaliyetleri, Okul- Kur’an Kursu İşbirliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Eğitimi Uygulamaları, Hafızlık Sonrası Süreç, Eğitici Eğitimleri (Tashih-i Huruf vb.), Öğretici Desteği, Eğitim Ortamları, Gençliğe Değer Projesi konularI ele alındı. Din hizmetinde karşılaşılan problemlere çözümlerin de konuşulduğu toplantıda; örnek çalışmaların tanıtılması, yaygınlaştırılması ve iş birliği yapılması kararlaştırıldı.

Dekanlar, İl Müftüleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, istişare toplantısından duydukları memnuniyeti ifade ederek; Diyanet İşleri Başkanlığı, İlahiyat Fakülteleri ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki işbirliği imkanlarını değerlendirme fırsatı bulduklarını, bu kurumlar arasındaki koordinasyonu güçlendirerek verimliliği artırmada faydalı olacağına inandıklarını söyledi.

Toplantı, Hatay İl Müftüsü Hamdi KAVİLLİOĞLU’nun teşekkür konuşmasıyla sona erdi.