Başkanlık Heyeti Hatay’da

başkanlık heyeti hatay’da

Başkanlık Heyeti Hatay’da

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof Dr. Huriye MARTI ve beraberindeki heyet İlimizdeki geçici barınma merkezleri ve sınır ötesine dair yapılan çalışmaları yerinde incelemek, Din ve Eğitim hizmetlerini yürüten görevliler ile istişari toplantılar yapmak amacıyla ilimize teşrif ettiler.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof Dr. Huriye MARTI başkanlığında Müftülüğümüzde gerçekleştirilen toplantıda İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU; İlimizdeki geçici barınma merkezleri, Suriyeli sığınmacılara yönelik sunulan Din ve Eğitim hizmetleri ile sınır ötesine dair yapılan çalışmalar konularında sunum yaptı.

Din ve eğitim hizmetlerinin geliştirilmesi ve daha iyi seviyeye gelmesi için yapılacak olan çalışmalar, proje ve programların görüşüldüğü toplantı sonunda katılımcıların teklif ve önerileri alındı.

Toplantının ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof Dr. Huriye MARTI, Kırıkhan Beyazid-i Bestami Kur’an Kursunu ve İskenderun  İlçemizdeki göçmenlerin  yoğun olduğu Kur’an Kurslarını ziyaret eden Başkan Yardımcısı, civar İlçelerin Vaiz ve Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik “Hakları ve Saygınlığıyla İslam’da Kadın“ konulu Konferans verdi.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar BEKİROĞLU, Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Bayram DEMİRTAŞ, Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet SÜNETCİ’den oluşan Başkanlık heyeti, Afrin’e hareket ederek Afrin Hz. Ebubekir Camii,  Cinderes Selahaddin Eyyubi Camii, TDV Lojistik Merkezi, Afrin Müftülüğü ve Afrin Sorumlu Vali Yardımcısını ziyeret ederek sınır ötesine dair yapılan çalışmaları yerinde incelediler.