Giresun'da Infak Kulluk Bilincini Diri Tutar

infak kulluk bilincini diri tutar

Giresun'da Infak Kulluk Bilincini Diri Tutar

İl Müftüsü Muhittin Oral, gücü yeten herkesin Allah’ü Teala’nın emri doğrultusunda canı gönülden infak etmesi gerektiğini ifade etti.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, kuluna en güzel nimetleri bahşeden Allah’ü Teala’ya şükretmenin gereği olarak mali ibadetlerin yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

Yağlıdere İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen Yağlıdere Müftülüğü Personel Toplantısına katılan İl Müftüsü Oral, Ramazan Ayı’nın Kur’an, oruç, zekat, sadaka ve infak ayı olduğunu ifade ederek din görevlilerinin de her anlamda topluma rehberlik yapması gerektiğini söyledi.

Yoksulların sevindirilmesi, Müslümanların birbirleriyle kaynaşması, yeni eserlerin inşa edilerek çocukların ve gençlerin milli ve manevi değerlerle yetişmesine katkı sağlanması adına zaman zaman vatandaşların desteğine başvurduklarını belirten İl Müftüsü Oral, "Zengin, fakir, güçlü veya zayıf her insan hayata tutunabilmek için yeri geldiği zaman birbirine muhtaç olur. Allah’ın izniyle varlığa ve güce ulaşmış kişiler elde ettikleri bu nimetlerde toplumun hakkı olduğunu unutmamalıdır. Gönüllerin huzura ve sürura ermesi için muhtaçların feryadına kulak verilmelidir.  Cimrilik, bencillik, israf, hırs duygusu ve ölçüsüzce harcamaya düşmeden cömertlik erdemine ulaşan her insan toplumun birbirine olan muhabbetinin artmasına katkı sağlayacak, beşerî münasebetlerini daha iyi noktalara taşıyacaktır. Gönülleri külfetten kurtulup ülfetle dolan müminler ise kanaat zenginliğine kavuşacaktır.

Yüce Allah, iyi ve temiz rızıklardan nimetlenip kendisine şükredilmesini istemektedir. Malı temizleyip bereketlendiren ibadetler, mal sevgisinin gönülleri işgal etmesine fırsat vermeden yapılan her infak, alınan her hayır duası sahibi için ahirette af, rahmet ve esenlik vesilesidir.

Kulu Rabbine yaklaştıran ibadetlere devam eden her mümin, mülk üzerinde tasarruf sahibi olan, yaratan ve rızık veren Rabbine şükretmiş olacaktır.

Allah’ü Teala, kadirşinaslığıyla muhtaçların yüzünü güldüren, uzattığı yardım eliyle gönüllere dokunan, güzel şehrimiz Giresun’a yeni Kur’an kursu ve camilerin inşa edilmesine vesile olan tüm vatandaşlarımızdan razı olsun.dedi.

EMEKLİ DİN GÖREVLİLERİNE PLAKET

Toplantıda İlçe Müftüsü Fatih Sarıgül tarafından ‘2019 yılı Ramazan Ayı hizmetlerine dair talimat’ açıklandı. 29 Nisan Pazartesi ve 3 Mayıs Cuma günleri arasında Yağlıdere Merkez Yatılı Kur’an kursu yararına Yağlıdere Merkez Camii avlusunda gerçekleştirilecek kermes hakkında personele bilgilendirme yapıldı. Emekli personellere plaket takdim edildi.