Bartın'da Il Müftü V. Hulusi Güner`den Berat Kandil Mesajı

İl Müftü V. Hulusi GÜNER, 19 Nisan Cuma gecesi idrak edilecek Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında İslam aleminin Berat Kandili’ ni kutladı.  Müftü V. GÜNER mesajında şunları kaydetti; “Ramazan ayının gölgesinin üzerimize düştüğü, mübarek zaman dilimlerinin içerisinden geçmekteyiz. İşte Berat gecesi de böyle müstesna gecelerden bir tanesidir.  Geçtiğimiz sene aramızda olan, ancak bu sene dâr-ı bekâya irtihal eden bir çok yakınımız, akrabamız, arkadaşımız olmuştur. Bu nedenle idrak ettiğimiz her geceyi en iyi şekilde geçirmemiz gerekmektedir. Üstelik bu gecede Rabbimiz, ‘Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim. Belaya uğrayan yok mu, ona afiyet vereyim’ çağrısı yapmıştır.  Öyleyse af ve mağfiretimiz için tövbe ve dua edelim. Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiret kapısına varalım. Bu gece vicdanlarımızı muhasebeye çekelim ve yaptığımız hatalardan uzaklaşarak berata erişelim. Bu rahmet gecesinde, dargınlıkları, kırgınlıkları unutup, barışın, sağduyunun ve birlikte yaşama ahlakının egemen olduğu bir ülkeye ulaşmak adına gayret sarf edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle Bartın halkının,aziz milletimizin, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve tüm İslâm âleminin mübarek Berat Kandilini tebrik ediyorum. Berat Kandilinin kurtuluşumuza vesile olmasını Cenâb-ı Hakk’tan niyaz ediyorum ” dedi.