Rize'de Berat Kandili Dualarla Idrak Edildi

berat kandili dualarla idrak edildi

Rize'de Berat Kandili Dualarla Idrak Edildi

“Günahlardan arınma, ilahi af ve rahmete nail olma” vesilesi kabul edilen Ramazan ayının habercisi Berat Kandili, ülke genelinde olduğu gibi ilimiz ve ilçelerinde de dualarla idrak edildi.

Ellerin semaya açıldığı kutlu gecede namazlar kılındı, tespihler çekildi, dualar edildi.

Rize Müftülüğü de Berat Kandili münasebetiyle Tarihi Gülbahar Mahallesi Camii’nde mevlidi şerif programı düzenledi.

Programda Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Aşere Kursiyerleri ve din görevlilerince Kur’an-ı Kerim ve mevlidi şerif okundu, tekbir, salavât ve ilahiler seslendirildi.

İl Müftü Yardımcısı Abdullah Köseoğlu vaazında, kandilin faziletleri ve öneminden söz ederek, günahlardan arınmak ve sıkıntılardan kurtulmak için bir fırsat olan bu gecede vatandaşlara dua etmeleri tavsiyesinde bulundu ve yaptığı duaya cami cemaati gözyaşlarıyla amin dedi.

Öte yandan Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurtlarında ve kız Kur’an kurslarımızda Berat Kandili çeşitli etkinliklerle ihya edildi.