Hatay'da Ilimizde Berat Kandili Coşkusu

ilimizde berat kandili coşkusu

Hatay'da Ilimizde Berat Kandili Coşkusu

Ramazan ayının habercisi Berat Kandili münasebetiyle vatandaşlarımız Camilere akın etti.

Antakya İlçemiz Merkez Habib-i Neccar Camii’nde, halkımızın yoğun katılımıyla Berat Kandili programı icra edildi. 19 Nisan 2019 Cuma gününü 20 Nisan 2019 Cumartesi gününe bağlayan gece idrak edilen program İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU’nun yatsı namazı öncesi verdiği vaazla başladı.

İl Müftümüz vaazında Berat Kandilinin faziletinden bahsederek; “Manevi yolculuğumuzdaki değişim ve dönüşüm için, heyecanla beklediğimiz Mübarek Ramazan ayına hazırlanmamızı sağlayan kutlu bir gecedir. Gelin bu mübarek gecede ömrümüzü nerede geçirdiğimizin bir muhasebesini yapalım. Ardından günahlarımızdan kurtulmak için samimi bir tevbe ile Mevla’ya yönelip günahlarda ısrarcı olmayacağımızın sözünü verelim. Günahlarımızın dini yaşantımızda neden olduğu tahribatların telafisini yapacağımız konusunda da kendimize söz verelim”  dedi.

İl Müftümüz vaazını, “Allah Resulü (s.a.s), Berat gecesinde yapılacak ibadetin, dua ve niyazın affa vesile olacağını, bir hadis-i şerifinde şöyle müjdeliyor: “Şaban ayının on beşinci gününü oruçlu geçirin. Gecesinde ise ibadete kalkın. Çünkü o gece güneş batınca, Allah Tealâ en yakın semaya tecelli ederek, fecir doğuncaya kadar: ‘Bağışlanma dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Musibete uğrayan yok mu, ona afiyet vereyim’ buyurur.”  Bu nedenle; Günahlardan arınmış bir kalbe sahip olmak ve yapacağımız ibadetlerle Rabbimize yakınlaşmak için kısacası gönül dünyamızın huzuru için bu mübarek geceyi Kur’an tilavetleriyle, tevbe-istiğfarlarla, kaza namazlarımızı kılarak, hayır ve hasenâtlarla, dualarla yâd edelim.” diyerek tamamladı.

Yatsı Namazının akabinde, okunan salavatlar, Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve İlahilerin ardından Berat Kandili programı İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU’nun yapmış olduğu dua ile son buldu.

Ayrıca; Berat Kandili, İlimiz genelindeki tüm camilerde de çeşitli programlar düzenlenerek idrak ve ihya edildi.