Vekil İmam alım ilanı

Vekil imam alım ilanı yayınlandı

Vekil İmam alım ilanı

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. maddesinde zikredilen sebeplerden dolayı görev yerlerinden ayrılan ve ayrılacak olan personellerin yerlerine Diyanet İşleri Başkanlığının Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11. maddesi gereğince açıktan vekâleten atanacakların tespiti için yarışma sınavı düzenlenecektir.

SINAVA KATILACAKLARDA ARANAN ŞARTLAR:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48/A maddesinde aranan genel ve özel şartlara sahip olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Sınav Yönetmeliğinde belirtilen şartlara haiz olmak, İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Ön lisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak. İmam-Hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak. 2018 KPSS (DHBT) puanı en az 60 ve üzeri puan almış olmak. Halen vekil olarak görev yapanların sınava müracaatları kabul edilmeyecektir. Yerleştirmeler mülakat puanına göre yapılacaktır. İsteklilerin en geç 29/04/2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar İl Müftülüğüne başvurmaları ve imtihanın yapılacağı 30/04/2019 Salı günü saat 08.30’da İl Müftülüğünde hazır bulunmaları gerekmektedir, Postadaki vaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

İlanen duyurulur.

GEREKLİ BELGELER:

Diploma Fotokopisi 2018 DHBT sonuç belgesi Kimlik fotokopisi Sabıka kaydı (Beyan) Askerlik durum belgesi (Beyan)

VEKİL ATAMA YAPILMASI PLANLANAN İLÇE KADRO SAYILARI

S.NO