Adıyaman’da Hafızlık Eğitimini Tamamlayan 52 Hafız Icazet Aldı

adıyaman’da hafızlık eğitimini tamamlayan 52 hafız icazet aldı

Adıyaman’da Hafızlık Eğitimini Tamamlayan 52 Hafız Icazet Aldı

Adıyaman İl Müftülüğü’ne bağlı Yatılı Kur’an Kurslarında Hafızlık eğitimi alan ve Hafızlığını tamamlayarak, Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan sınav sonucu Hafızlık Belgelerini alan, 24 Erkek ve 28 Kız öğrenci için Adıyaman Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü Kültür Merkezi Konferans Salonunda İcazet Merasimi düzenlendi. İl Müftülüğü tarafından gerçekleyen icazet törenine ilgi çok fazla olunca davetliler salona sığmadı.

Adıyaman İl Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Altınşehir Kur’an Kursu, İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan Hafızlık Projesi çerçevesinde eğitim veren Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulu ile Bölge Yatılı Kur’an Kursu ve Şehit Türkan Tekin Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlanan 52 öğrenci için icazet merasimi yapıldı. İl Müftülüğü tatafından Hafızlık icazetini alan genç hafızlara Kur’anı Kerim. Hafızlık Belgesi ve altın verildi. Ayrıca çeşitli Kurum ve Kuruluş temsilcileri de öğrencilere muhtelif hediyeler takdim ederek taltif ettiler.

Törende konuşan Adıyaman Müftümüz Mehmet Taşcı, hafızların “Yürüyen Kuran” olduğunu belirterek, onların çok değerli olduğunu vurguladı. Müftü Taşcı: “Diktiğimiz fidanlar meyvelerini vermeye başladı. Allah Rasulü’nün (sav) ifadesiyle, ‘Ümmetimin en şereflileri, ümmetimin en kıymetlileri Kuran hafızlarıdır’ buyurur. Yeryüzünün en güzellerine, en şereflilerine şahitlik yapıyoruz. Onlar Kuran’ın ve Peygamberimizin ifadesiyle ‘yürüyen Kuran’lardır. Adıyaman’ın sokaklarında karşılaştığımızda kendimizi Kuran ile karşılaşmış gibi hissettirecek olan gençlerimizdir” dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise böyle güzel ve anlamlı bir etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hafızlık üstün bir yetenek gerektiriyor, zeka gerektiriyor, sabır gerektiriyor, metanet gerektiriyor. Dolayısıyla onlar bizim kıymetlilerimizdir. Allah onların sayısını arttırsın” diye konuştu.

Merasime Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ziya Duranay, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli programa katıldı.