Gaziantep'de (kagem) şubesi'nin 2018-2019 Eğitim Dönemi Kapanışı Programı Düzenlendi

(kagem) şubesi'nin 2018-2019 eğitim dönemi kapanışı programı düzenlendi

Gaziantep'te Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde faaliyetlerde bulunan Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) Şubesi'nin 2018-2019 eğitim dönemi kapanışı programı düzenlendi.

Programa, Gaziantep Vali Yardımcısı Cengiz Ayhan, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şehitkamil İlçe Müftüsü Ömer Keskin, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Güzel, Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) Gaziantep Şubesi Müdürü Fazilet Kılıç, kursiyerler ve davetliler katıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program KAGEM'in faaliyetlerini konu alan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Ahmet Çelik, Türkiye'nin en önemli meselelerinden birinin hem kadın hem aile hem de geçmiş ve gelecek konusu olduğunu söyledi. Çelik, bu tür konuların bu ve buna benzer merkezlerde ehil insanlar, yetişmiş hocalar marifetiyle topluma anlatılması gerektiğini belirtti.

Diyanet Vakfı'nın sadece bir yardım ve bir bina yapma kuruluşu olmadığını ifade eden Çelik, "Eğer yaptığınız binalar kadar o binanın içerisinde insanımıza ulaşacak etkinlikler düzenlemiyorsa o bina beton yığınından başka bir işe yaramaz. Diyanet İşleri eski Başkanımız Mehmet Görmez hocamız, 'Binalara harcadığınız para kadar toplumumuza serum şeklinde ulaşacak, hayatı ve İslam'ı bütünüyle algılayacak, anlatacak herkesi bu konuda bir işe, ter dökmeye, alın terine, el emeğine davet edecek çalışmalarımız olmazsa bu harcamalar boşunadır.' demişti. Şimdiki yönetimimiz aynı anlayışı devam ettiriyor. Onun için Diyanet Vakfımız yardımların dışında insanımıza ulaşan, kuşatan İslam'ın kuşatıcı ve evrensel mesajını da değişik etkinliklerle ulaştırmaya başladı. Bu amaçla Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) kuruldu. Gerçekten bu alanlar hizmete ve ulaşılmaya çok ihtiyacı olan, her ne kadar etkinlik yapsak da az olan bir alandır." dedi.

KAGEM'in Türkiye'de 5 ilde olduğunu ve en düzenli olarak çalışan şubelerin ise Ankara ve Gaziantep şubeleri olduğunu aktaran Çelik, bununla iftihar ettiklerini belirtti.

İslam'ın bir bütün olduğunu belirten Çelik, İslam'ın felsefesiyle, sanatıyla, diliyle, bilgisiyle, bedeniyle ve ruhuyla hayatı bir bütün olarak ele aldığını, Müslümanların da İslam’ı bir bütün olarak kabul etmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin ve Gaziantep'in bu tür çalışmalara ihtiyacı olduğunu belirten Çelik, müftülük olarak kentte duran bir müftülük olmak istemediklerini de sözlerine ekledi.

Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) Gaziantep Şubesi Müdürü Fazilet Kılıç ise KAGEM'in Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde, geçmişle günümüz arasındaki bağı güçlendirerek din, ilim, kültür, edebiyat, sanat ve felsefe alanlarında sahih bilgi ve düşünce ekseninde kadına, aileye ve gençliğe yönelik önemli çalışmalar ile toplumun inanç ve ahlak dünyasına katkıda bulunduğunu dile getirdi.

İslami ilimler başta olmak üzere farklı disiplinler ve çeşitli seviyelerde eğitim çalışmaları yürüttüklerini belirten Kılıç, toplumsal olgu ve değişmelere ilişkin bilgi, söylem ve proje ürettiklerini belirterek şöyle konuştu:

"KAGEM; ev sahipliği yaptığı tüm çalışmalarda, toplumun her kesimine ulaşmanın bilinciyle eğitim, akademi, sosyal ve kültürel alanlarda pek çok projeye öncülük ederek sorumluluk almaktadır. Tüm faaliyetlerinde cinsiyet, yaş, eğitim düzeyi gibi farklılıkları da dikkate alarak kapsayan ve birleştiren bir bakış açısıyla hareket etmeyi önemsemektedir. KAGEM; toplumu ayrıştıran her türden düşünce, eğilim ve yapının uzağında, sistemli ve periyodik seminerler ile eğitim- akademi alanında, yetkin akademisyen, entelektüel ve uzmanları katkılarıyla muhataplarına ulaşırken, toplumda çeşitli açılarda dezavantajlı durumda bulunan kesimlere yönelik etkili, kalıcı ve sürekli projeleri geniş bir gönüllü ağının desteği ile hayata geçirmektedir."

Konuşmaların ardından ise yıl boyu KAGEM’de eğitim alan kursiyerlerin Hüsn-ü Hat, filografi, kaligrafi ve fotoğrafçılık eserlerinin yer aldığı Sanat Sergisi'nin açılışı kurdele kesilerek yapıldı.

Kursiyerlerin eserlerinin sergilendiği ve hediye takdiminin yapıldığı program, ney dinletisinden sonra sona erdi.