imamlığa gecmek isteyen müezzinlere müjde! dosya verildi

İmamlığa Atanma İsteyen Müezzinler


imamlığa gecmek isteyen müezzinlere müjde! dosya verildi

İmamlığa Atanma İsteyen Müezzinler Diyanete Taleplerini İletti.

Müezzinlerin İmamlığa Atanma Talepleri 04.04.2018 tarihinde Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkanı Faruk Çetin Başkanlığında;  ilk olarak Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ramazan Muslu'ya dosya halinde iletildi.

"Bağımsız Diyanet Sen Cami Görevlileri Komisyon üyeleri" 4000’e yaklaşan personelin mağdur olduğunu bu konudaki taleplerinin karşılanması için  atamaya yetkili birimlerin yöneticilerine taleplerini iletti.

Ankara'da Başkanlık Merkezinde bir dizi ziyaretlerde bulunan tamamı müezzinlerden oluşna ve imam-hatiplik müktesebi bulunmayan "Bağımsız Diyanet Sen "Cami Görevlileri Komisyon Üyeleri" tarafından aynı içeriği taşıyan dosya hakkında 1. Hukuk Müşaviri Selami Açan'a detaylar aktarılarak hukuki konuda gerekli çalışma yapılması konusunda desteklerinin beklendiği ifade edildi.

Bağımsız Diyanet Sen Cami Görevlileri Komisyon üyeleri Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlü Dr. Burhan Erkuş’a da dosyayı ileterek Müezzinlerin hem imamlık hem de müezzinlik yaptıklarını bu konudaki mağduriyetin giderilmesini konusunda yeni yönetim çok şey beklendiği belirtildi.


Atamaya ilişkin taleplerin son ziyaret ise yine İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama 1 Daire Başkanı Akif Pusmaz'a iletilerek Diyanet İşleri Başkanlığındaki ziyaret görüşmesi trafiği akşam saatlerinde son buldu.


Bağımsız Diyanet Sen tarafından Türkiye'de ilk defa oluşturulan komisyon üyelerinin sayılarının artırılması, katılımın azami seviyeye yükseltilmesi her il ve ilçede temsilci ve komisyon üyesi bulunması ve bu konuda da tüm etken olan bürokratik çevrelerle de gerekli görüşmeler yapmak için ortak metin hazırlanması kararlaştırıldı.


Sabah saatlerinde Diyanet İşleri Başkanlığındaki  yoğun bir görüşme trafiğinin yaşandığı ve akşam saatlerinde nihayete eren ziyaret programında Başkanlığımız personelinin çözüm bekleyen sorunları birinci elden yetkili makamlara iletildi, çözüm önerileri anlatıldı ve karşılıklı istişare imkânı bulundu.

Ayrıca kanun gereği Disiplin cezası ile karşı karşıya kalmamak için tüm Bağımsız Diyanet Sen komisyon üyesi personelin talepleri dilekçe halinde toplanarak sendika genel merkezine gönderilmesi ve sendika genel merkezide dilekçeleri almış olduğu karar ile birlikte tüm yetkili organlara iletmesi yönünde fikir birliği sağlanmıştır.
 

Bağımsız Diyanet Sen Cami Görevlileri Komisyon Üyeleri her il ve ilçede teşkilatlanma çalışmasına başlamıştır.