Muğla Il Müftülüğü Ve Menteşe Ilçe Müftülüğü Işbirliği Ile Işitme Engelli Kardeşlerimiz Için Temel Din Eğitimi Hizmeti

muğla il müftülüğü ve menteşe ilçe müftülüğü işbirliği ile işitme engelli kardeşlerimiz için temel din eğitimi hizmeti

Muğla Müftülüğü ve Menteşe Müftülüğü, işitme engelli kardeşlerimizin, temel din bilgilerinden uzak kalmaması için harekete geçti. Diyanet görevlisi 12 imam ,hatip ve Kur’an kursu hocasına, Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü İşaret Dili Tercümanı İpek Akatekin tarafından İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi verilerek, 8 haftalık İşitme Engelliler İbadet Kursu düzenlendi. Eğitim alan hatiplerden İrfan Sarı ve İpek Akatekin, her yaş grubu ve kesiminden işitme engelli vatandaşa kurs hizmeti veriyor. Katılımcılar namaz, oruç, ibadet, ahlak, 32 farz gibi temel konularda eğitim alarak eksikliklerini giderme fırsatı buluyor.

Muğla İmam Hatip Lisesi dersliklerinde, her Cumartesi günü düzenlenen eğitimlere, bu hafta Muğla Müftü Yardımcısı Sema Özbakış ve İl Vaizlerinden Gülsüm Toraman da katılarak katılımcıların merak ettikleri soruları cevaplandırdı. Eğitimin ikinci bölümünde ise kadın ve erkek katılımcılar, ayrı gruplar halinde özel konularda merak ettiği sorulara yanıt buldu. Eğitim sonunda, hatıra fotoğrafı çektiren işitme engelli kardeşlerimiz, kendi yaptıkları ikramlar eşliğinde İl Müftü Yardımcısı Sema Özbakış ve İl Vaizi Gülsüm Toraman ile işaret dili tercümanı İpek Akatekin aracılığıyla sohbet etti.