Eskisehir'de Görgülü: Amacımız Allah’a Halis, Muhlis Kul Olmaktır

görgülü: amacımız allah’a halis, muhlis kul olmaktır

Eskisehir'de Görgülü: Amacımız Allah’a Halis, Muhlis Kul Olmaktır

DİB Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ,  ‘Gençlik, Din ve Değerler’ adlı söyleşi programıyla gençlerle buluştu. Programın açış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Ziya ALBAYRAK, gençliğe büyük bir önem verdiklerini belirterek gençleri doğru dini bilgiyle, milli ve manevi değerler ile yetiştirme noktasında İl Müftülüğü tarafından yapılan çalışmalarından bahsetti. Ardından kürsüye gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ ise şunları kaydetti.

İnsan hayatında ideallerinin, arzularının yanı sıra manevi anlamda da bir kariyere, tekâmüle sahip olması gerektiğini vurgulayarak; modern zamanda insanın sahip olmakla, olmak arasında sıkışıp kaldığını belirtti. Bizim dinimizde, kültürümüzde, irfan geleneğimizde bir kavram vardır. İnsanı kamil olmak, aklı selim olmak, kalbi selim olmak, zevki selim olmak. Bugün ise olmaktan değil sahip olmaktan bahsediyoruz. Mal sahibi olmak, makam sahibi olmak, kariyer sahibi olmak vs. ancak bilinmesi gerekir ki tüm bunlar hayatımızda amaç değil araçtır. Amacımız Allah’a halis, muhlis kul olmaktır. Gayemiz değer sahibi olmaktır. İnsanın, tüketimin nesnesi değil; var olmak için öznesidir diyen GÖRGÜLÜ, kişinin işe kendi değerini bilmekle başlaması gerektiğini belirtti. Kişiye değer verenin parası, malı, mülkü, marka kıyafetleri değil onu kıymetli kılan değerleridir. Ahlaklı, dürüst, takva sahibi olmasıdır. Muttaki marka insan olmak, Muhsin marka insan olmak, muhlis marka insan olmaktır. Unutulmamalıdır ki bizim hedefimiz Allah’a kul olmaktır, muhabbetullahtır, Rasulullah’a bağlılıktır. Dedi.

Anadolu Nasreddin Hoca Gençlik Merkezinde düzenlenen programa Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ, İl Müftü Vekili Şerife Hanım ALTUNER, İl Müftü Yardımcısı Ziya ALBAYRAK, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur YILDIRIM ile çok sayıda genç katıldı.